Mindennapi hőstörténetek: Békéscsabán cigarettáért ütött a cigány, Pécsen számítógép és pénz kellett

Mindennapi hőstörténetek: Békéscsabán cigarettáért ütött a cigány, Pécsen számítógép és pénz kellett

A Békéscsabai Rendőrkapitányság eljárást folytat egy 2021. május 6-án 22 óra után néhány perccel történt garázdaság ügyében.

Békéscsabán, a vasútállomás közelében egy kerékpáros megállt és cigarettát kért egy padon ülő férfitól, akit ezután többször megütött, megrugdosott, majd elhajtott a helyszínről. A bántalmazott férfi könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrség kéri, hogy aki a képek alapján felismeri, vagy felismerni véli a kerékpárost, jelentkezzen a Békéscsabai Rendőrkapitányságon (Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3., telefonszám: +36/66/523-700). Emellett a két ingyenes, a nap 24 órájában hívható számon, a 112-es segélyhívón és a „Telefontanú” +36/80/555-111-es telefonszámán is lehet bejelentést tenni, az utóbbi elérhetőségen akár név nélkül is.

Hírdetés

Pécsen számítógép és még pénz is kellett

Egy férfi tett bejelentést 2021. május 12-én a késő esti órákban a rendőrség ügyeletére arról, hogy egy ismerőse és annak barátja a lakásán bántalmazták, valamint arra kényszerítették, hogy adja át az asztali számítógépét, a fülhallgatójával együtt, majd vegyen le 20 ezer forintot a számlájáról, és azt adja át nekik.

A rendőrök megállapították, hogy a sértettet 2021. május 12-én este felkereste kertvárosi otthonában a 26 éves ismerőse, valamint annak 31 éves barátja. A két férfi egy idő után "szóváltásba keveredett" a sértettel, majd több alkalommal is bántalmazták őt. Ezután a 26 éves férfi közölte vele, hogy adja át a számítógépét, valamint a fülhallgatóját. Arra is felszólította a sértettet, hogy vegyen le a bankszámlájáról 20 ezer forintot, amelyet szintén adjon át neki, mivel őmiatta a keze megsérült, így nem tud dolgozni menni. A bántalmazott férfi a felszólításoknak eleget tett, az eset során könnyebben megsérült.

A feltételezett elkövetőket a rendőrök pár órán belül elfogták, előállították, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. A két férfi ellen könnyű testi sértés, a 26 éves férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – zsarolás, a 31 éves társa ellen pedig garázdaság miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

(Police.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »