Mindenkit meglepett a magyar válogatott Eb-szereplése

Mindenkit meglepett a magyar válogatott Eb-szereplése

Meglepte a vendéglátósokat, a boltosokat is a magyar válogatott Eb-szereplése. A Margitszigeten kezdetben nem volt elég hely a szurkolóknak, a magyar mezekből és sálakból pedig alig maradt az üzletekben. Az utazási irodákban megkétszereződött az érdeklődés, miután a magyarok 2-0-ra legyőzték az osztrákokat.

Bár a magyar válogatott vasárnap búcsúzott az Európa-bajnokságtól, a vevők azóta is jönnek. „Kinn voltunk a norvég pótselejtezőn, úgyhogy egy örök emlék, elrakjuk” – fogalmazott Jenei István.

A Margitszigeti Atlétikai Centrum meccsről meccsre megtelt szurkolókkal. Hétezren férnek el biztonságosan, de jóval többen, majdnem kétszer ennyien akarták követni az ország legnagyobb kivetítőjén a találkozókat. „Azt gondolom, senki nem számított annyi emberre, amennyi az első magyar meccsen be akart oda jönni. Megdupláztuk, sőt megháromszoroztuk a biztonsági szolgálatot, több kaput nyitottunk meg, több bejárat volt, több helyen lehetett kimenni a meccs végén. Ezekre próbáltunk odafigyelni, illetve a vendéglátóegységekbe is több embert hívtunk be a magyar meccsek idejére” – nyilatkozta Nyakas Laura, a Futball-sziget szóvivője.

Franciaországban az egyik utazási iroda magyar falut hozott létre a családos szurkolóknak. A jeggyel rendelkező drukkereket pedig buszokkal vitték a soron következő magyar meccs helyszínére. „Voltak, akik ott maradtak a faluban, és együtt szurkoltak, s annak a hangulatát élvezték ki, és mégis Franciaországban tették ezt, neves művészek léptek fel, tehát sokszor érdemes volt ott maradni, aki meg ment, az valóban ment a meccsekre buszokkal” – jelentette ki Békefi Veronika, a Neckermann ügyvezető igazgatója.

A franciaországi Eb-falura előzetesen 300 helyet kötöttek le, de a magyar sikerek után a szám megsokszorozódott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »