Minden városban más szabályok érvényesek a lockdown alatt?

Minden városban más szabályok érvényesek a lockdown alatt?

Azt már eddig is láthattuk, hogy a kormány intézkedései teljesen kiszámíthatatlanok és néhány órán belül már a gyakorlatba is szeretnék ültetni őket, de egyre világosabb, hogy még a  közegészségügyi hivatal sem egyformán értelmezi azokat.

Így volt ez már a koronavírus okozta járvány korábbi hullámaiban is Szlovákiában, de nincs ez másként a 2021-es év végén. Erre bizonyíték a Pepco áruházlánc cseh és szlovák menedzserének, Milan Drahošnak szavai is, aki a Smenek nyilatkozva elárulta, a szabályokat mindenki a saját módján értelmezi.

Hírdetés

A nagy élelmiszerláncok szinte mindent árulnak, ők inkább a biztonságra törekedve csak a termékeik korlátozott számát. Még így is viszont azzal a helyzettel találják szembe magukat, hogy az ellenőrzések során egyik városban a közegészségügy ellenőre egyféle módon értelmezi a szabályt, máshol viszont megint másként.

Ebben a helyzetben pedig a megoldások keresése sem egyszerű. “Szeretnék betartani minden szabályozást, de nem tudjuk hogyan” – mondja a menedzser, utalva arra is, hogy hiába figyelmeztet a média és a vevők arra, mit tesznek a piacon a nagyon hipermarketek, egyszerű semmi sem történik. A hivatalok a rendeletekre hivatkoznak vagy éppen teljesen mást jeleznek, mint az egyes ellenőrzések során.

Arról nem is beszélve, hogy sok kisvállalkozó nem is működhet, így a szabályozásban lévő hézagok éppen a piaci verseny szabályait sértik.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »