Minden vádpontban bűnösnek találta a bíróság Horváth Lehelt

Minden vádpontban bűnösnek találta a bíróság Horváth Lehelt

A vádlott délutánba nyúló, utolsó szó jogán elmondott beszéde ellenére sikerült ítéletet hoznia a bíróságnak. 

Horváthot a bíróság minden vádpontban, azaz négyrendbeli gyilkosságban, egy rendbeli felbújtóként elkövetett gyilkosságban, szervezett bűnözésben való részvételben és egy rendbeli lopásban találta bűnösnek.

Horváthot életfogytiglanra ítélték. Az ítélet nem jogerős.

Hírdetés

„A Speciális Büntetőbíróság bűnösnek találta a vádlottat előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és további súlyos bűncselekmények elkövetésében, ezért halmazati büntetésként életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte. A bíróság emellett elrendelte vagyonának elkobzását is” – tájékoztatta a TASR-t Katarína Kudjáková, a bíróság szóvivője. Tettestársát, K. Ivánt a bíróság lopás elkövetésében találta bűnösnek, és két év próbaidőre felfüggesztve kétéves feltételes szabadságvesztésre ítélte. „Az ítélet nem jogerős, mivel H. L. fellebbezett, K. I. a törvény által megszabott határidőn belül nyilatkozik arról, hogy elfogadja-e az ítéletet” – tette hozzá Kudjáková.

Az utolsó tárgyalási nap kilenc órán át tartott, órákon keresztül beszélt, és kitartott amellett, hogy törvénytelenül emeltek ellene vádat, illetve az egész ellene folytatott büntetőeljárás törvénytelen. A Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze életfogytiglani büntetés kiszabását kérte a bíróságtól, amely ezzel egyetértett.

H. Lehelt 45,5 millió szlovák korona ellopásával is vádolták egy dunaszerdahelyi bankban bérelt biztonsági széfből. A meggyilkolt áldozatok között volt a banda feje, Sátor Lajos is, akinek megölését H. Lehel beismerte. A tárgyalás idén februárban kezdődött, H. Lehel eddig vizsgálati fogságban volt. A különleges ügyész 2020 szeptemberében emelt ellene vádat.

Az áldozatok között voltak strómanok, valamint a banda egyik tagja, Reisz András is, akit a csoport könyvelőjének tartottak. A vád szerint 2006-ban a Sírásó, H. Lehel ölte meg, miután erről a banda többi tagjával megegyezett. Az első áldozata Karika Csaba volt, vele 2003-ban végzett. A vádirat szerint az áldozatok többségét lelőtte, testüket egy húsdarálón ledarálta, a maradványokat Dunaszerdahely közelében, az egykori csótfai mezőgazdasági szövetkezet területén ásták el  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »