Minden magyar segítségét kérik a küzdelemhez

Minden magyar segítségét kérik a küzdelemhez

Az októberi kvótanépszavazáson való részvétel fontosságáról beszélt Szájer József európai parlamenti képviselő Ópusztaszeren.

A politikus azt mondta, a referendum arról szól, hogy a magyarok saját maguk dönthessék el, kikkel szeretnének együtt élni saját hazájukban, Brüsszel pedig nem kényszerítheti akaratát Magyarország állampolgáraira. A politikus leszögezte: bár folyamatosan kap bírálatokat a kormány, a magyar állam működőképes, és ellátja funkciót, legfőképpen megvédi az állampolgárait.

„Ez az állam most segítséget kér ahhoz, hogy a jövőben is el tudja látni ezt a faladatot. Ma az állam és a kormány azt kéri, de mi Strasbourgban, Brüsszelben dolgozó magyar képviselők is azt kérjük minden magyar polgártól, hogy segítse azt az európai léptékű küzdelmet, amely azért folyik, hogy megvédelmezhessük a nemzetek alapvető jogát arra, hogy továbbra is maguk dönthessék el, kiket kívánnak beengedni saját területükre, hogy polgárai megmondhassák, kifejezhessék, hogy kikkel kívánnak együtt élni és kikkel nem. Az október 2-ai népszavazásnak ez a tétje” – fogalmazott Szájer József.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »