Minden budapesti polgármesterét újraindítja a Fidesz

Minden budapesti polgármesterét újraindítja a Fidesz

A regnáló kormányoldali kerületvezetők egytől egyig újra próbálkozhatnak ősszel, de négy ellenzéki vezetésű kerület fideszes polgármesterjelöltjéről is személyi döntés született a pártban.

Budapest-ügyi bejelentést tett a Fidesz: mint az Infostart.hu-nak küldött közleményből kiderül, a kormánypárt fővárosi elnöke Kocsis Máté marad, az elnökségben pedig Hassay Zsófia, Láng Zsolt, Fónagy János, Kucsák László, Kovács Péter és Szentgyörgyvölgyi Péter folytathatják a következő két évben.

Emellett egyhangú döntéseket hoztak a budapesti kerületi polgármesterjelöltekről: minden regnáló kerületvezető újra próbálkozhat.

Ahol nincs fideszes kerületvezetés, ott a következő személyi döntések születtek az induló fideszes politikus személyéről:

 • Bagdy Gábor – XIII. kerület
 • Rozgonyi Zoltán – XIV. kerület
 • Hírdetés

 • Pintér Gábor – XV. kerület
 • Dódity Gabriella – XIX. kerület
 • A XX. és a XXIII. kerületben később lesz döntés a jelöltekről.

  Az ellenzék közben országszerte készül. Az InfoRádió Esztergomtól Komlóig, Miskolctól Zalaegerszegig összegyűjtött számos olyan várost, ahol nagy valószínűséggel egy jelölt indul a kormánypártok jelöltjével szemben.

  Ami Budapestet illeti, a jelenlegi állás szerint Tarlós Istvánnak több ellenzéki kihívója is lehet, nem csak a – Karácsony Gergely (MSZP-P), Kerpel-Fronius Gábor (Momentum), Kálmán Olga (DK) részvételével – szerdán véget érő előválasztás győztese, hiszen a független Puzsér Róbert és a liberális Sermer Ádám ugyanis főpolgármester szeretne lenni, az előválasztáson azonban nem vettek részt. A kerületeket tekintve a IV., a VI. és a XI. kerületben biztosan lesz közös ellenzéki indulás. Újpesten még nincs név, de Terézvárosban Soproni Tamás, a Momentum volt alelnöke, Újbudán pedig László Imre mögé állhat be a teljes ellenzék.


  Forrás:infostart.hu
  Tovább a cikkre »