Minden botrány ellenére Trump még mindig Clinton sarkában van

Donald Trump támogatottsága továbbra is erős, Hillary Clinton pedig még mindig nem dőlhet hátra. Bár országosan Clinton vezet az elnökválasztási küzdelemben Trump előtt, de különféle közvélemény-kutatások eltérő arányokat mutatnak az ő javára.

Az NBC televízió és a The Wall Street Journal vasárnap nyilvánosságra hozott közös felmérése szerint Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje országosan 48:37 arányban vezet a republikánus elnökjelölt, Donald Trump előtt.

Az ABC televízió és a The Washington Post szintén vasárnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatása azonban kisebb Clinton-előnyt mutatott. Az ő felmérésük szerint Trump a nőket sértő – és szavazókat eltántorító – megjegyzései ellenére is, a demokrata párti elnökjelölt csak négy százalékkal – 47:43 arányban – vezet a republikánusok jelöltje előtt.

A legutóbbi ABC/Washington Post felmérése szeptember végén készült, Hillary Clinton akkor 46:44 arányban vezetett Donald Trump előtt.

A közvélemény-kutatók egyes kérdésekben részletesebben is kifaggatták a kutatásban résztvevőket. Kiderült, hogy szeptemberhez képest csökkent a Trump iránti bizalom: akkor a megkérdezettek 42 százaléka gondolta úgy, hogy a republikánus elnökjelölt tisztességes és megbízható, most viszont csak 34 százalékuk gondolja róla ezt. A megkérdezettek 34 százaléka van azon a véleményen Trumpnak vérmérséklete megfelelő ahhoz, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen. Hillary Clintonról a megkérdezettek 59 százaléka állította ezt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »