Minden befogadott migráns után 2800 eurót kapna Németország Brüsszeltől

Minden befogadott migráns után 2800 eurót kapna Németország Brüsszeltől

Újabb részletek jelentek meg az európai sajtóban arról, hogy hogyan kötné össze az uniós költségvetést a bevándorlási ügyekkel az Európai Bizottság. Az egyik német lap szerint 2021-től plusz pénzzel támogatná Brüsszel Németországot, azért mert az elmúlt években sok bevándorlót fogadott be Angela Merkel kormánya. A FAZ szerint az unió minden befogadott migráns után 2800 eurót fizetne Németországnak. Orbán Viktor jelezte, semmiképpen nem szavaz meg egy olyan költségvetést, amelyben pénzt vonnak fontos területekről és azt a migránsoknak adják.

A hírek 4 és fél milliárd eurós extra támogatásról szólnak, ez több mint 1400 milliárd forint – ennyivel értelemszerűen kevesebb pénz jutna más országoknak. Orbán Viktor miniszterelnök korábban már kijelentette, hogy Magyarország nem szavaz meg egy olyan költségvetést, amelyben pénzt vonnak fontos területekről és azt a bevándorlók kapják meg.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német lapban megjelent cikk szerint az átszámítva 1440 milliárd forintnyi támogatás a következő uniós ciklusban járna Németországnak. Brüsszel ugyanis – a tervek szerint – az EU-n kívüli országokból 2013 és 2016 között érkezettek után fizetne, fejenként 2800 eurót.

Az elképzelés szerint a kifizetéseket az Európai Strukturális és Beruházási Alapból fedeznék.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban úgy fogalmazott, hogy Magyarország nem gondolja, hogy akár egyetlen centet is kéne adni a migránsoknak, ezt mindenki oldja meg a saját költségvetéséből.

A magyar kormányfő hangsúlyozta, semmiképpen nem szavaz meg egy olyan költségvetést, amelyben pénzt vonnak fontos területekről és azt a migránsoknak adják.

„Én nem támogatok egy olyan európai költségvetést, ahol elvesszük a gazdáktól a pénzt, meg elvesszük a kutatás-fejlesztéstől a pénzt, meg a regionális fejlesztéstől a pénzt, és odaadjuk egyébként azoknak az országoknak, akik beengedték a migránsokat” – mondta Orbán Viktor.

Hírdetés

Egy a Bild című lapban megjelent cikk szerint ugyanakkor az elmúlt időszak botrányai miatt már Németországban sem fogadták kitörő lelkesedéssel a brüsszeli terveket. „55 millió euró tűnt el a menekült-káoszban” – írta a napilap. A portál szerint a migrációra szánt súlyos eurómilliókat sok esetben nem a bevándorlók integrációjára költik, hanem ügyvédek zsebében landolnak. A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal tavaly több mint 17 és fél milliárd forintnyi összeget költött a migránsok jogi támogatására.

Ezalatt egyre csak dagad a német bevándorlási hivatal korrupciós botránya – erről számolt be a Focus hírportál. Horst Seehofer belügyminiszter lemondásra szólította fel a belügyi tárca migrációért felelős osztályvezetőjét, miután kiderült, több száz illegális bevándorló kapott jogtalanul menekültstátuszt Németországban.

Németországban tovább nő a társadalmi feszültség

Németország tavaly összesen 21 milliárd eurót költött a bevándorlókra – mondta az ügy kapcsán Volf-Nagy Tünde, az M1 berlini tudósítója, hozzátéve, hogy a válság 2015-ös kezdete óta a németek mintegy 43-44 milliárd eurót költöttek erre a célra, a Bild című lap pedig arról írt, hogy a következő években mintegy 80 milliárd eurót terveznek a németek a bevándorlók támogatására.

Ebből a szempontból a 4 és félmilliárd csak csepp a tengerben – mondta a tudósító.

Volf-Nagy Tünde beszélt a migrációs korrupciós ügyről is. Eddig mintegy 1200 esetben bizonyosodott be, hogy a bevándorlással foglalkozó szakemberek korrupciót követtek el, összesen azonban mintegy 18 ezer esetet vizsgálnak Berlinben, a többi városban pedig még 8500-at.

Nemcsak tolmácsok, ügyintézők, hivatalnokok érintettek, az is kiderült, hogy összesen 55 millió eurót kaptak különböző tanácsadó cégek bevándorlással összefüggő feladatokra. Németországban így tovább nő az egyébként is meglévő társadalmi feszültség – mondta Volf-Nagy Tünde.

forrás: m1; hirado.hu

The post Minden befogadott migráns után 2800 eurót kapna Németország Brüsszeltől appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »