Mindegyik MNB-alapítvánnyal szerződött Vajda anyjának cége

Nem volt oka aggodalomra Vajda Péternének, azaz Vajda Zita édesanyjának: a Magyar Nemzeti Bank összes alapítványa megbízta a cégét valamivel. Vajda Zita az, aki nemzetközi szakmai titkárként bruttó 1,7 millió forintot keresett, és akit az MNB kapcsolatba hozott Matolcsy válásával.

A Magyar Nemzeti Bank mindegyik alapítványa megbízta munkával Vajda Zita édesanyjának, Vajda Péternének a cégét – közölte a 444. Vajda Zitáról megírtuk szombaton: bruttó 1,7 millió forintért dolgozott nemzetközi szakmai titkárként a jegybankban, ami kapcsolatba hozta őt Matolcsy György válásával. Mikor a Népszabadság Vajda munkájáról érdeklődött, a jegybank azt válaszolta: „Matolcsy György magánélete, a Matolcsy házaspár válása magánügy”.

A Pallas Athéné Geopolitikai Alapítványnak (Pageo), a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványnak (PADMA) és Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítványnak (Padoc) Vajda Péterné személyesen nyújtott könyvviteli szolgáltatást, valamint ő készítette el a 2014-es beszámolót is. Az alapítványok is még 2014-ben szerződtek a Dokumat Kft.-vel. Négy alapítványtól jutott rendszeres díj a cégnek, összesen havi 2,1 millió forint. A Pallas Athéné Domus Scientae Alapítvány (PADS) 650 ezer forintot fizetett 2014-ben, egy másik alapítvány 1,4 milliót egy tavalyi munkáért. Utóbbi alapítvány a Pallas Athéné Domus Innovationis (PADI) volt, ennek a kuratóriumában található meg Vajda Zita.

A Dokumatnak tavaly nagyjából 27 millió forint juthatott az MNB-alapítványoktól. A cégnek ugyanebben az évben 62 milliós éves forgalma volt, amiből az adózott eredmény 9,3 millió forint lett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »