Mind megették a bringások

Mind megették a bringások

Országosan több mint 40 helyszínen várta csütörtökön bringás reggeli a biciklivel közlekedőket. A Magyar Kerékpárosklub és partnerei 12 ezer darab péksüteménnyel, 10 ezer Cserpes Trudival, 10 ezer Sió üdítővel és 2000 darab Decathlon energiaszelettel várták a kerékpárral munkába indulókat, de egyes helyeken meleg kávé, facsart gyümölcslé és más finomságok is voltak. A nap további részében több helyen uzsonnát is kapnak a kerékpározók.

Többéves hagyománya a Magyar Kerékpárosklubnak, hogy évente egyszer vagy kétszer reggelivel vendégeli meg a biciklivel közlekedőket. Az esemény célja, hogy népszerűsítse a kerékpárt mint a mindennapi közlekedés egyszerű, olcsó megoldását. Az alkalom egyben a Kerékpárosklub 1 százalékos kampányának kiemelt eseménye is volt: a közösségi finanszírozásra alapozó szervezet támogatásokkal kívánja fenntartani a bringás fejlődésért végzett munkáját.

Csütörtökön Budapest 21 helyszínén, valamint Debrecentől Zalaegerszegig további 22 ponton várták a klub területi szervezetei és partnerei a kerékpárral közlekedőket, akik a rossz idő ellenére is nagyon sokan voltak. Budapesten több helyszínen, illetve Veszprémben és Kecskeméten uzsonnák várják a bringázókat, ezt közölte az MNO-val a Magyar Kerékpárosklub.

Az esemény folyamatosan bővülő képgalériáját a Magyar Kerékpárosklub Facebook-oldalán, ide kattintva lehet megtekinteni.

A jövőre készülődés jegyében – mivel a helyszínek nemigen változnak – íme a reggelihelyszínek listája!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »