Milyen működési hibái lehetnek a porlasztócsúcsnak?

A porlasztócsúcs elnevezés nem teljesen fedi le a valóságot, mert a porlasztócsúcs esetünkben most az ipari precíziós fúvókákat takarja. Akkor miért is ezt a kifejezést használjuk? Mert a porlasztócsúcs egy kúpos végződésű cső, melyen szabályozva áramlik át a porlasztott folyadék. A mai cikkben a porlasztócsúcsról lesz szó, mint szinonimája az ipari precíziós fúvókának.

 

A porlasztócsúcs működési elve

 

A fúvókák használata széles körű lehet, leginkább a felhasználási területtől függően. Hogy milyen alkalmazás a legmegfelelőbb, először is tisztában kell legyünk a felhasználási területtel, gépállománnyal, és hogy pontosan mire is fogjuk használni, milyen elegyhez. A korszerű fúvóka ismérve, hogy hatékonyan, anyagtakarékosan, és környezetkímélő módon kerül használata. Hogy a megfelelő fúvókákat helyezzük üzembe, szakember segítségét célszerű kérni.

 

Hibalehetőségei

 

Hírdetés

Mivel a fúvóka maga egy kopóalkatrész, célszerű bizonyos időközönként a karbantartás részeként cseréltetni, cserélni. A Monojet Kft. termékpalettáján számtalan típusú ipari fúvóka található, ezért a használati szavatosságuk és az elhasználási idejük különböző lehet. A leglassabban kopó fúvókák a saválló típusúak (AISI316 L / 1.4404 szabványúak), míg a leggyorsabban a műanyag (PP, PVDF, PTFE, PVD) típusúak kopnak. Érdemes ezen felül még belekalkulálni, hogy az ipar mely szegmensében, milyen üzemágban, és milyen munkafolyamathoz használjuk, mert ezek a körülmények is jelentősen befolyásolhatják a fúvóka élettartamát.

 

Hogyan vegyük észre, ha cserére szorul

 

Természetesen előfordulhat, hogy a fúvókák előbb mennek tönkre, mint ahogy beiktatjuk azt a bizonyos ellenőriztetést. Mik a porlasztócsúcs hiba tünetei?

 

 

A Monojet Kft. vállalja a fúvókák karbantartását, cseréjét és állapotfelmérését, akár a saját eladott termékeiről legyen szó, akár más üzletben árult termékekről.

 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »