Milyen a híred?

„Minden helyen híre terjedt a ti Istenben vetett hiteteknek, annyira, hogy szükségtelen arról valamit szólanunk.” (1Thes 1, 8)

Bizonyára nagyon kedvező hírek terjedtek el a thessalonikabeliekről, ezért említi meg őket Pál apostol.

Milyen hír terjedt el énrólam?

Vajon tudok-e mindről?

Milyen hír terjedt el terólad?

Nem érdekel?

Pedig nem árt, ha tudjuk. Ha a hír jó, hálát adhatunk Istennek és dicsőítjük érte az Urat. Ám ha rossz hírünk van, az bizony baj, azon változtatnunk kell minél előbb, mert miattunk beárnyékolódik a család és a rokonok hírneve is, és Isten nevére is szégyent hozunk.

Milyen a híred az iskolában, a munkahelyeden, a családban, az ismerősök között? Mondják, hogy milyen rendes, kedves, szeretetre méltó személy vagy? Tudják-e rólad, hogy te az Úr Jézus követője vagy? Még nem? Miért nem? Szégyellsz beszélni a hitedről, kicsúfolnak majd, esetleg mellőzni fognak, félsz hogy nem lesz jó bizonyság előttük az életed? Nem kell hangos szónoklatba kezdened, de ne szégyelld elmondani: Isten tette ezt velem, azért vagyok ilyen.

Vagy elbuktál valamiben? Ne szégyelld bevallani és rendezni ezt nemcsak Istennel, hanem embertársaiddal is, ha kell, bocsánatot kérni, mert te is ember vagy, megkísérthető.

Az emberek felnéznek arra, aki nem csak az okosságában, ügyességében, tanultságában, kedvességében „sütkérezik”, de alázattal elismeri, hogy ember vagyok, vétkeztem, Isten kegyelmére szorulok.

Valaki titkon kíséri lépteidet, azzal a céllal, hogy rajtakapjon valami könnyelműségen, apróbb-nagyobb hibák takargatásán, s amint alkalmas pillanat adódik, megszégyenítsen, leleplezzen.

Miért? Mert ő a te lelked ellensége, a Sátán. Rossz híredet akarja terjeszteni. Légy óvatos, vigyázz!

Te mindenhol a „követ” vagy. Egy ország képviselője, egy nép képviselője, a Király képviselője.

Felelős vagy, megváltott vagy, Isten országának a polgára vagy. Terjedjen rólad jó hír, mert te más vagy, mint a többi! Illatozzon életed Isten dicsőségére! Tudja meg mindenki, hogy Jézus Krisztus megváltott gyermeke vagy! Ne titokban élj hívő életet! Hirdesd Krisztust magatartásoddal, életed másságával, a tisztasággal, a megszenteltséggel! Szóval is tégy bizonyságot arról, mit végzett az életedben Isten! Ha kell, vigasztalj, de ne a szép szavakat keresd, hanem az Igét! Vesd a jó magot!

Úgy szeretnék én szent lenni! Add Atyám, hogy az legyek! E világi élet forgolódása közben sokszor vétkezem. Fáj nekem, bocsáss meg, Istenem. Szeretnék fényt árasztani, a Te fényedet.
Add nekem a Szentlélek erejét, hogy akik figyelik életemet, dicsőítsék a Te nevedet! Ámen.

Dr. Tapolyainé Bartha Gizella

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 39. számRovat: KultúraTelepülés: VilágCímkék: egyházkultúravallásForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »