Milliós beruházások várnak a komáromi és a lévai kórházra

Milliós beruházások várnak a komáromi és a lévai kórházra

Több millió euró értékű beruházások várnak a komáromi és a lévaikórházra. Amennyiben elnyerik a megpályázott uniós támogatásokat, a felújításokra szánt összeg meghaladhatja a 30 millió eurót is.

A komáromi és a lévai kórház a Nyitrai Területi Önkormányzathoz tartozik, de mindkét egészségügyi intézményt magáncégek bérlik és üzemeltetik. A megyei képviselők márciusi ülésükön jóváhagyták a tervezett beruházásokat.

Hírdetés

Milan Belica nyitrai megyeelnök elmondása szerint széles körű felújításról lesz szó, amely a komáromi kórházban elsősorban a sürgősségi osztályt fogja érinteni, ehhez legfeljebb hatmillió euró értékű, vissza nem térítendő uniós támogatásért pályáznak. A sürgősségi osztály mellett egy komplex onkológiai központot is kiépítenének, továbbá átépítenének és felújítanának további sürgősségi egészségügyi ellátást nyújtó osztályokat is.
 

A komáromi kórház az onkológiai központ kiépítéséhez és a szükséges berendezések beszerzéséhez saját forrásból is hozzájárulna. Belica elmondása szerint a beruházás teljes értéke mintegy 20 millió eurót tenne ki.

A lévai kórház is egy új sürgősségi osztály kiépítését tervezi, illetve további osztályok felújítását és átépítését. Ebben az esetben is hatmillió euró vissza nem térítendő uniós támogatásért folyamodnak. Belica hozzáfűzte: a közeljövőben további projektekkel is készülnek pályázni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »