Milliónyi halott ember neve szerepel az amerikai szavazói névsorban

Az amerikai Republikánus Párthoz közel álló Fox televízió szerint az Egyesült Államokban négymillió olyan ember szerepel a szavazói névsorban, aki nem választhat vagy halott.

 

A szövetségi igazságügyi minisztérium egyik volt munkatársa, Christian Adams jogász volt kedd este a Fox televízió vendége, s azt állította, hogy

 

“négymillió … választásra nem jogosult vagy halott ember szerepel az amerikai szavazói névsorban”, s ez szerinte “érinteni fogja a választásokat”.

 

Adams korábban az igazságügyi minisztériumban a választásokkal foglalkozó részleg munkatársa volt, és például tavaly hat perkérelmet nyújtott be, mert szerinte Philadelphiában és Florida egyik megyéjében hamis neveket vettek fel a választási listákra. A jogász Texas államban is talált egy esetet, ott egy 1944-ben elhunyt férfit regisztráltak.

 

A műsorban Adams nehezményezte, hogy a kormányzat nem tesz semmit ez ellen.

 

Az igazságügyi minisztérium nem reagált volt munkatársának állításaira. Válaszolt viszont a Media Matters for America nevű, a demokrata pártiakhoz közel álló, és a jobboldali médiát elemző médiafigyelő központ, amely “jobboldali hazudozónak” minősítette a jogászt, és reagálásában azt írta:

 

“egy felmérés szerint 2000 és 2014 között az Egyesült Államokban egymilliárd szavazatot adtak le, s ezek között csak 31 esetben merült fel a csalás gyanúja”.

 

A New York Egyetem jogi karán működő Brennan Igazságügyi Központra hivatkozva a médiafigyelő leszögezi: “a halott emberek nevével elkövetett választási csalások egyszerűen nem igazak”.

 

MTI

Nyitókép: Aktaulity.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »