Milliók a zacskóban…

Mikor már mindannyian azt hittük, hogy a vagyoneredetről szóló törvény a leggyakrabban ismételt és leghosszabb ideje köztudatban lévő politikai tréfa, egyszeriben esélyt kapott, hogy valóban megmutassa életrevalóságát.

 

(…)  A törvény nagy pillanata azért jöhetett el, mert megjelent egy tankönyvbe illő példa arra, milyen esetekben lehetne használni. Egy ügylet, amelynél Ladislav Bašternák saját vallomása szerint 12 millió euró t fizetett ki készpénzben, igen, készpénzben, hét lakásért – álomba illő esettanulmány.

 

Nézzük csak – az ügyben szerepel:

 

A lakásokért kifizetett szokatlanul magas árA szokatlanul magas ár készpénzbenBašternák hivatalosan dokumentált beismerése, hogy a pénzzel rendelkezett és használtaA nyomozás, amit furcsa körülmények között állítottak leAz ügy közvetlen kapcsolódása Robert Fico kormányfőhöz, aki a gyanúsított szolgáltatásait vette igénybe.

Piszkos pénzek, fiktív tranzakciók foszlányai, hatalommal való visszaélés alapos gyanúja és kapcsolódás a politikai csúcsvezetéshez. Ez pontosan az, amit Robert Fico fiatal ügyvédként elképzelt, amikor a törvény hatályba lépett. Hát most tessék: mutassa meg, hogyan kéne működnie. Biztosan izzadva riad fel éjjelente, hogy az állam nem ragadta-e el máris lakását. Biztosan megtesz mindent azért, hogy ez ne történjen meg.

 

DenníkN, LUKÁŠ FILA: Milióny v igelitke a Robert Fico na dlažbe


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »