Milliárdos cégek képviselője az ügyvéd, aki akár 50 százalékos sikerdíjat is elkér a börtönbizniszben

Milliárdos cégek képviselője az ügyvéd, aki akár 50 százalékos sikerdíjat is elkér a börtönbizniszben

Az Origo.hu hírportál tárta fel azt a börtönbizniszként elhíresült, bár nem törvénysértő, de erkölcstelen jogszolgáltatást, amely  sok milliárd forinttal rövidítette meg a magyarországi adófizetőket.

A nagy nyereséget bezsebelő ügyvédek sorában “csupán” nyolcadik Visontai Csongor eddig több mint 166 millió forintot perelt ki a börtönbizniszben, az ATV-nek pedig nem is tagadta, hogy akár a kártérítés felét is elkéri sikerdíjként. Hogy melyik ügyvéd mennyit keres egy kártérítési peren, egyéni megállapodás kérdése, mondta, ő maga pedig “nem jószolgálat”. Több, milliárdos bevételt produkáló cégnek dolgozik, azt állítja magáról, hogy a politikához semmi köze, mégis szerződéses viszonyban áll a Medgyessy-kormány korábbi igazságügyi miniszterével.

A Dr. Visontai Csongor Ügyvédi Iroda a börtönbizniszből szép hasznot húzott az évek során, egészen pontosan 166 706 899 forintot pereltek ki az államtól eddig.

Hírdetés

Az ügyvédről azt is fontos tudni, hogy szerződéses kapcsolatban áll a baloldalhoz erősen kötődő dr. Bárándy Péter vezette, dr. Bárándy és Társa Ügyvédi Irodával. Bárándy pedig a Medgyessy-kormány igazságügy-minisztere volt két évig 2002 májusától 2004 októberéig.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában ehhez képest azt mondta február elején, hogy neki semmi köze a politikához; azt is tagadta, hogy bármilyen módon kötődne Soros György szervezeteihez. Ugyanebben a műsorban a börtönbiznisz kapcsán azt mondta, hogy a fogvatartottak döntik el, hogy mennyi pénzt adnak az őket képviselő ügyvédeknek. Visontai Csongor szerint a bíróságok által megítélt kártérítés jó részét a hírekkel ellentétben nem tartják meg az ügyvédek. Azt ugyanakkor elismerte:csak egyéni megállapodás, hogy mennyit kérnek, az összeg pedig akár a kártérítés fele is lehet.

A 166 millió forintos, börtönbizniszből elnyert pénz egyébként a nyolcadik helyre volt jó a legtöbbet nyerészkedő ügyvédek rangsorában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »