Milliárdokat kaphatott Trump kampányfőnöke Janukovics pártjától

Milliárdokat kaphatott Trump kampányfőnöke Janukovics pártjától

Dollármilliókat kaphatott Donald Trump kampánymenedzsere a 2014-ban megbuktatott ukrán elnök, Viktor Janukovics pártjától, amelynek éveken át tanácsadóként dolgozott. Ezt a The New York Times állítja ukrán nyomozati iratokra hivatkozva. Arra nincs bizonyíték, hogy az átszámítva 3,5 milliárd forintnyi összeget kifizették-e. A republikánus elnökjelölt kampánymenedzsere tagadja a kifizetéseket.

Kampányfőnöke miatt kénytelen magyarázkodni Donald Trump. Paul Manafortról már korábban tudni lehetett, hogy a 2014-es forradalom előtt az oroszbarát ukrán kormánynak dolgozott. Most a The New York Times robbantotta a hírt, hogy az Ukrán Korrupcióellenes Hivatal szerint a háttérember nem tud elszámolni a Viktor Janukovics pártjától kapott dollármilliókkal.

„Manafort úr neve szerepel a Régiók Pártjának listáján, amely szerint 12 millió dollárt fizettek neki, hogy fedezzék a költségeit” – közölte Artem Sytnyk, a hivatal vezetője.

Donald Trump kampánytanácsadója mindent tagad. A demokrata jelölt, Hillary Clinton viszont azt követeli az ingatlanmilliárdostól, hogy hozza nyilvánosságra, milyen szálak fűzik még kampánystábját Oroszországhoz. A volt First Lady szerint Trump alkalmatlan elnöknek. „Ne engedjék a barátaiknak, hogy Donald Trumpra szavazzanak” – jelentette ki a demokrata elnökjelölt.

A kampány során már többször meggyanúsították Trumpot azzal, hogy Oroszország érdekeit képviseli. Nemrég orosz hekkereket biztatott arra, hogy a demokrata párt szervereinek feltörése után Clintont vegyék célba. Egy közösségi oldalon pedig Trump lánya osztott meg egy képet arról, hogy Vlagyimir Putyin állítólagos barátnőjével nyaral Horvátországban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »