Milliárdokat juttatott a kormány sportra

Milliárdokat juttatott a kormány sportra

Részben az idei költségvetést csoportosították át, részben pedig a 2020-as foci Eb és a 2027-es vizes vb megrendezésére adtak pénzt.

Az idei költségvetés átrendezésekor a Miniszterelnöki Kormányiroda költségvetési fejezetben lévő rendkívüli kormányzati intézkedéseket kurtította meg 1 milliárd 110 millió forinttal. Ebből az egyházi közösségi célú programok támogatására 320 millió forint fordítható – írta meg a napi.hu a Magyar Közlönyben megjelentek alapján.

A sport két tétellel részesedett az összegből. A versenysport támogatása 538 millió, míg az egyedi sportlétesítmény-fejlesztések támogatása 252 millió forinthoz jutott.

A kormány a csütörtökön megjelent Magyar Közlöny szerint a 2020-as foci Eb budapesti szurkolói programjainak támogatására 3,8 milliárd forintot határozott meg. Korábban az Európai Labdarúgó-szövetség, a Magyar Labdarúgó Szövetség és Budapest Főváros Önkormányzata
megállapodást kötött a rendezésről. A határozat szerint

a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. most átvesz a fővárostól egyes feladatokat, amelyet az említett összeg erejéig a kormány finanszíroz.

Hírdetés

A folyósítás három részletben történik, július 5-ig – írta a napi.hu.

A 2027-es budapesti vizes vb megrendezéséhez kapcsolódóan mintegy tízmilliárd forintot hagyott jóvá a kormány. A kötelezettségek (a FINA részére fizetendő biztosíték, a vb-díj, a produceri szolgáltatások, a hazai közvetítővel kapcsolatos költségek) összege az alábbi lesz (évekre lebontva, dollárban):

2020 – 2 millió,
2022 – 3,5 millió
2023 – 3,5 millió,
2024 – 3,5 millió,
2025 – 3,6 millió,
2026 – 9,1 millió,
2027 – 7,05 millió dollár.

Így összesen mintegy tízmilliárd forintot kell költeni a 2027-es vizes vb budapesti megrendezésére.

Mindezek mellett a Modern Városok Program keretében a veszprémi uszodaberuházás közműfejlesztésére egymilliárd forintot juttat majd a kormány. A beruházásról tavaly derült ki, hogy 5 helyett 10 milliárdba kerül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »