Milbacher Róbert kapta a Margó-díjat

Milbacher Róbert kapta a Margó-díjat

A fővárosi önkormányzat különdíját Morsányi Bernadett vehette át, míg a legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat Milbacher Róbertnek ítélték meg.

A Szűz Mária jegyese című kötetével Milbacher Róbert vehette át a legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat – számolt be róla a KönyvesBlog. A zsűri egyik tagja, Gaborják Ádám így vélekedett a műről: „a másokért való beszéd szolgálatába állított nyelv a kötet etikai alapállása, s erről az elköteleződésről, az irodalom felelősségéről sokat beszélhetnénk még”.

Huszonegy kötetet neveztek a díjra, a szakmai zsűri pedig a legjobb három közé sorolta még Molnár T. Esztert (Stand up!) és Makai Mátét (Koriolán dala).

A fővárosi önkormányzat Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját Morsányi Bernadettnek ítélték oda A sehány éves kisfiú és más (unalmas) történetek című könyvért.

Külföldi könyvfesztiválokra küldik ki

Milbacher a pénzjutalom mellett szakmai támogatásra is számíthat: egyebek mellett a Balassi Intézet próbafordíttatást készít, és azt külföldi könyvfesztiválokra is megküldi.

A zsűriben idén a következők foglaltak helyet: Gaborják Ádám (a József Attila Kör elnöke), Gács Anna (a Szépírók Társasága elnöke), Kollár Árpád (a Fiatal Írók Szövetsége elnöke), Szabó Zsuzsa (Balassi Intézet) és Valuska László (a Margó Irodalmi Fesztivál főszervezője).

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »