Milanová élvezi a kormányfő bizalmát

Milanová élvezi a kormányfő bizalmát

Natália Milanová kulturális miniszter élvezi Eduard Heger (mindketten OĽaNO) kormányfő bizalmát. A miniszterelnök ezt egy újságírói kérdésre válaszolta csütörtökön. A kérdést azzal a sajtóban megjelent információval kapcsolatban tették fel, mely szerint Milanová együttműködött Peter Tóthtal, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) egykori tagjával.

Milanová blogját 2012 és 2016 között állítólag Tóth szerkesztette. Erre a Nový Čas hívta fel a figyelmet, kettejük kiszivárgott kommunikációjára hivatkozva. A mostani kulturális miniszter állítólag akkor is kapcsolatban állt a volt újságíróval és titkosrendőrrel, amikor elkezdett együttműködni az OĽaNO-val.

Hírdetés

Rigó Konrád, a kulturális minisztérium volt államtitkára és a parlamenten kívüli Szövetség tagja is megszólalt az ügyben. Úgy véli, sokkal jobb lenne a helyzet, ha Milanová élvezné a kulturális közeg bizalmát. Hozzátette: ez a bizalom nem a megosztó személynek tekinthető Peter Tóthtal folytatott, kiszivárgott kommunikáció miatt hiányzik, hanem azért, mert a miniszter asszony nem tudja ellátni a feladatát.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »