Milan Belica hatodszor is megpályázza a megyei elnök posztját

Milan Belica hatodszor is megpályázza a megyei elnök posztját

Milan Belica, Nyitra megye jelenlegi elnöke ismét megpályázza a posztot, immár hatodszor. Indulását szerdán jelentette be, mint mondta, azután döntött így, hogy a politikai paletta számos szereplőjével tárgyalt megyei és országos szinten is. A további részletekről hamarosan tájékoztat.

Belica elmondta, alapvetően a rendkívül bonyolult szlovákiai és európai társadalmi helyzet motiválja. „Már a múltban is több alkalommal irányítottam Nyitra megyét viharos társadalmi és gazdasági körülmények között. Köszönhetően az észszerű gazdálkodásnak a megye jó anyagi helyzetben van, és tartalékai is vannak, hogy megbirkózzon a jelenlegi és a várható komoly, egzisztenciális kihívásokkal” – jelentette ki.

Hírdetés

Rajta kívül harcba száll a posztért Martina Holečková jelenlegi megyei képviselő, akit egy széles, kilenctagú jobboldali koalíció támogat, továbbá Branislav Becík, Udvard polgármestere, a Hlas-SD jelöltje. Indul a posztért Milan Španír jogász, az ĽSNS jelöltje, Csenger Tibor jelenlegi megyei alelnök, vállalkozó, a Szövetség jelöltje, Karol Spišák, a nyitrai Régi Színház igazgatója, valamint civil jelöltként Martin Kusenda.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »