Milák és Szabó középdöntős 100 pillangón, Hosszú Katinka nem jutott be az elődöntőbe 200 háton – Összefoglaló

Milák és Szabó középdöntős 100 pillangón, Hosszú Katinka nem jutott be az elődöntőbe 200 háton – Összefoglaló

A 200-on aranyérmes Milák Kristóf, valamint Szabó Szebasztián is bejutott az elődöntőbe 100 méter pillangón csütörtökön a tokiói olimpia úszóversenyén. Az előfutamban Milák 50.62 másodperces idejénél csak a világcsúcstartó amerikai Caeleb Dressel volt gyorsabb, ő 50.39 másodperces olimpiai rekordot úszott. Szabó 51.67 másodperces idejével a 14. helyen várja a magyar idő szerint péntek 3.30 órától sorra kerülő elődöntőt.

Burián Katalin bejutott az elődöntőbe, Hosszú Katinka pedig a 20. helyen fejezte be szereplését 200 méter háton csütörtökön. A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Burián 2:09.10 perces idővel nyolcaddiként jutott tovább, míg a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú – aki öt évvel ezelőtt Rióban ebben a számban hat századdal maradt le az aranyéremről – 2:12.84 perccel ért célba.

“Sejthető volt, hogy nem ez lesz életem úszása. Próbáltam a lehető legerősebben kezdeni, a vége pedig nagy küzdés lett. A versenyek hiányoztak a szokásos felkészülésemhez” – mondta Hosszú, aki így 400 méter vegyesen ötödik, 200 méter vegyesen hetedik lett a tokiói olimpián, míg a 200 méter pillangótól visszalépett. A női 200 méter hát elődöntőjét magyar idő szerint pénteken 4.35 órától rendezik.

Nem jutott döntőbe a 4×100 méteres vegyes vegyesváltó csütörtökön a tokiói olimpia úszóversenyén. A Kovács Benedek, Halmai Petra, Márton Richárd, Gyurinovics Fanni összetételű magyar négyes 3:47.15 perces idővel a 15. helyen zárt.

Késely Ajna összesítésben a 13. helyen végzett csütörtökön 800 méter gyorson, így nem jutott döntőbe a tokiói olimpia úszóversenyén. Késely a tokiói olimpián 1500 méter gyorson a 9., 400 méter gyorson pedig a 10. volt, valamint tagja volt a hetedik helyezett 4×200 méteres magyar női gyorsváltónak.

Az oroszoktól is kikapott a női kézilabda-válogatott

Továbbra sem sikerült pontot szereznie Tokióban a magyar női kézilabda-válogatottnak. A magyarok a harmadik fordulóban az orosz csapattal találkoztak.

Magyarország-Orosz csapat 31-38 (17-22)

Hetedik lett a női tőrválogatott

Hírdetés

A magyar női tőrválogatott megnyerte utolsó mérkőzését, ezzel a hetedik helyen végzett a fegyvernem csütörtöki csapatversenyében. Mohamed Aida is pástra lépett, így hetedik ötkarikás szereplésével magyar rekorderré lépett elő. A Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Mohamed összeállítású együttes az olaszoktól és a kanadaiaktól elszenvedett vereség után a helyosztón 45-28-ra legyőzte az egyiptomiakat, és az afrikai gárdát megelőzve zárt a nyolccsapatos mezőnyben.

Major 42. a pontlövészet után női sportpisztolyban

Major Veronika a 42. helyen áll a női sportpisztolyosok között a tokiói olimpia csütörtöki versenynapján rendezett pontlövészet után. A fináléba kerüléshez az első nyolc között kell végezni. A szám alapversenyének második felét, az ugyancsak 30 lövéses rapid szakaszt pénteken közép-európai idő szerint 2 órától rendezik. A döntőre szintén pénteken, 7 órakor kerül sor az Aszaka Lőtéren.

A szörfös Cholnoky a 25. helyen végzett

A szörfös Cholnoky Sára a 25. helyen végzett a tokiói olimpián. A második olimpiáján szereplő Cholnoky a csütörtöki futamokban a 23., a 20. és a 21. helyen ért célba. A 27 fős mezőny 12 futamot teljesített, az első tíz helyezettre még vár az éremfutam.

“A realitás a 23-25. hely volt az előzmények ismeretében, gondolok itt a hajóosztály-váltásra, a pandémiára, a formára és a lehetőségekre” – mondta az MTI-nek Utassy Loránd szövetségi kapitány.

A vitorlázó Berecz hat futam után harmadik

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a harmadik versenynap után a harmadik helyen áll a tokiói olimpián. A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó csütörtökön előbb a hatodik, majd a hetedik helyen ért célba, ezzel egyet visszacsúszott szerdai pozíciójához képest. Az élen a címvédő brit Giles Scott áll, aki négy futamot nyert sorozatban. Bereczet még a spanyol Joan Cardona előzi meg, a 23 évével a mezőny legfiatalabb tagja a hat részversenyből ötször az első háromban futott be. Finndingiben legközelebb szombaton lesz futam.

Vadnai Benjamin (Laser Standard) csütörtökön a 17. és a 21. lett, összesítésben a 18. helyről várhatja a folytatást. Érdi Mária (Laser Radial) a 14. és a 11. helyen futott be, így a 15. nyolc futam után. Laserben pénteken újabb két részversennyel befejeződnek a selejtezők és a legjobb tíz az éremfutamban száll majd vízre. Vadnainak és Érdinek erre nincs reális esélye.

Körkép.sk, MTI


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »