Mikulec szerint Peter Pčolinský nem képes megőrizni objektivitását

Mikulec szerint Peter Pčolinský nem képes megőrizni objektivitását

Peter Pčolinský (Sme rodina) parlamenti képviselőnek nem szabadna részt vennie a rágalmazásban és a nyomozás befolyásolásában – jelentette ki Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter arra reagálva, hogy a Sme rodina-s képviselő támogatni akarja az ellenzék Mikulec elleni bizalmatlansági indítványát. A belügyminiszter kiemelte, hogy Peter Pčolinský esetében “súlyos összeférhetetlenség áll fenn, közeli kapcsolata a vádlottal láthatóan akadályozza objektivitása megőrzésében” – fogalmazott.

A NAKA márciusban tartóztatta le Peter Pčolinský fivérét, Vladimír Pčolinskýt, a SIS korábbi igazgatóját. A vád korrupció, a Sme rodina azonban bosszúhadjáratot és rendőrségen belüli érdekcsoportokat emleget.

Mikulec szerint a rágalmazás és a nyomozás befolyásolása az előző kormányok eszközkészletébe tartoztak.

“Mi le akartunk számolni ezekkel a praktikákkal. Teljesíteni akartuk a választóknak adott ígéreteinket igazságról, törvény előtti egyenlőségről, és hogy megakadályozzuk, hogy egyesek a törvény fölé emeljék magukat. És most Pčolinský úr is megfeledkezett arról, hogy maga is kötelezte magát ezeknek az elveknek a betartására, mikor elfogadta a kormányprogramot”

Hírdetés

mondta Mikulec.

A belügyminiszter leváltására, a Smer által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés jövő kedden, június 15-én lesz. Robert Ficoék visszahívását követelik a nyomozás állítólagos befolyásolása miatt. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Smer által egykor magas pozícióba juttatott számos volt tisztviselője jelenleg bűnszervezetben való részvételért, korrupcióért, vagy az igazságszolgáltatás befolyásolásáért van rács mögött – vagyis érdekük fűződik a nagy korrupciós ügyek kapcsán indított rendőrségi nyomozások kétségbe vonása.

A koalíciós pártok már jelezték, hogy kitartanak Mikulec mellett, kivételt csak két kormánypárti képviselő képez: Peter Pčolinský, aki a Sme rodina frakcióvezetője is egyben, és Adriana Pčolinská (szintén Sme rodina) parlamenti képviselő. Eduard Heger (OĽANO) kormányfő nemrég jelezte, hogy az ellenzéki bizalmatlansági indítvány koalíciós képviselők általi támogatása a koalíciós szerződés megsértésének minősül.

Körkép.sk, Teraz.sk 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »