Mikulec a 11 éves kislány ügyének alapos kivizsgálását ígéri

Mikulec a 11 éves kislány ügyének alapos kivizsgálását ígéri

Grendel Gábor (OĽaNO), a parlament alelnökének tájékoztatása szerint az Annamajorban történtekkel kapcsolatban még az előtt vizsgálat indult, hogy az ügy a nyilvánosság elé kerültek volna – jelentette ki a parlament védelmi bizottságának keddi ülését követően.

Az ügy részleteiről a bizottság tagjait Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter, valamint a rendőrség képviselői tájékoztatták. A tárcavezető fontosnak tartja, hogy a helyi rendőrök munkájának két évre korábban történő kivizsgálását.

Hírdetés

Juraj Krúpa (OĽaNO) tájékoztatása szerint a mentőket a feltételezett támadók hívták, a rendőrök a helyszínre azonban még előttük kiérkeztek. A gyanúsítottak ezt követően már kész történettel álltak elő arról, mi történt. Mivel a 11 éves áldozat alkoholmérgezést szenvedett, őt csak a következő nap reggelén tudták kihallgatni.

Denisa Saková, a bizottság alelnöke szerint a járási és megyei rendőrkapitányságok nyomozói aránytalanul vannak leterhelve, miközben egyre többen esnek otthoni erőszak áldozatává. Ennek kapcsán elmondta, reméli, hogy a jövőben nem csak a korrupció és a gazdasági bűncselekmények felkutatásával foglalkoznak majd.

Marián Saloň (Smer) elmondta, a rendőrségnek nincs tudomása hasonló támadásról, ugyanakkor fontos lenne, hogy az ilyen esetekről az iskolákat és a községi hivatalokat is értesítsék.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »