Mikulás-ajándékot kapott a komáromi kórház. Megérkezett a vadonatúj mágneses rezonanciás készülék

Mikulás-ajándékot kapott a komáromi kórház. Megérkezett a vadonatúj mágneses rezonanciás készülék

Komárom kivárta a sorát. A komáromi Agel kórház az elmúlt hónapokban történt számos újítás (új sürgősségi osztály megnyitása, új kórházi gyógyszertár, új onkológiai napi ellátóosztály (stacionár) modern ágyak, új berendezések, új osztályok) után egy hatalmas újdonságot kapott. A Mikulás ajándékaként december 5-én megérkezett a vadonatúj mágneses rezonanciás készülék a kórházba. Az MRI-t a felújított helyiségekbe történő beszerelését követően próbaüzembe állítják, hogy jövőre teljes mértékben ki tudja szolgálni a betegeket.

 

Teherautók, hatalmas daru, szakemberek és mindenekelőtt rengeteg kíváncsi ember figyelte, mi történik a komáromi kórház új sürgősségi osztályának közelében. Hétfő reggel hozták ugyanis az új csúcskategóriás 1.5T Siemens MAGNETOM Sola MRI-gépet. A modern berendezés egyes alkatrészeit a legnagyobb körültekintéssel kellett áthelyezni azokba a helyiségekbe, ahol az új MRI néhány héten belül a páciensek szolgálatába áll.

„Személy szerint különlegesnek tartom ezt a napot a kórház számára. Néhány éve még csak egy papíron szereplő ambiciózus vízió volt számunkra, ma pedig nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megvalósítanunk”

– mondta Miroslav Jaška, a komáromi Agel kórház igazgatója.

 „Az MRI részleget a sürgősségi osztállyal szomszédos pavilonban alakítjuk ki, ami úgy lett megtervezve, hogy az üzemeltetés a lehető leghatékonyabb legyen mind a személyzet, mind a betegek számára”

Hírdetés

– tette hozzá az igazgató. Az új helyiségek a kórház irányításával komplex rekonstrukción estek át.

A neurológiai, sebészeti, belgyógyászati, onkológiai és traumatológiai orvosi szakterületekhez szükséges MRI-diagnosztika bővítése érdekében a kórházi diagnosztika kiegészítésének alappillére az MRI részleg kialakítása. A komáromi betegeknek eddig vagy Érsekújvárba, vagy Dunaszerdahelyre kellett utazniuk MRI-vizsgálatra, 4–7 hetes várakozási idővel.

„A kórház versenyképessége szempontjából az MRI területén is szükséges a diagnosztika fejlesztése, nem beszélve arról, hogy ez a diagnosztika az onkológiai központok elengedhetetlen eszköze lesz”

– tette hozzá M. Jaška.

A készüléket a kórház saját forrásból vásárolta, a teljes beruházás értéke 1,5 millió euró.

A Komáromi járás vonzáskörzetébe 110 ezer lakos tartozik. Az onkológiai betegek becsült száma pedig megközelíti a 600 000 lakost.

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »