Miközben sok képviselõ kilép a PSD-bõl, van aki pont most tér vissza a párthoz

Miközben sok képviselõ kilép a PSD-bõl, van aki pont most tér vissza a párthoz

Véget vet a kísérletezéseknek, kilép a Népi Mozgalom Pártból (PMP) és visszatér a Szociáldemokrata Pártba (PSD) – közölte kedden Valeriu Steriu képviselő, írja az Agerpres hírügynökség.

„Az ellenzék nem törekszik egységre, sokkal jobban örül az elszórt csoportokban elért csekély sikereknek” – indokolja döntését a képviselő, aki szerint úgy tudja leginkább biztosítani a parlamenti stabilitást és ellátni a rábízott jogalkotói feladatot, ha visszatér a PSD képviselőházi frakciójához.

Hírdetés

Döntésének előzménye, hogy Traian Băsescu PMP-elnök egy héttel ezelőtt bejelentette, felmondja a PMP és az UNPR közti fúziót.

Steriu kifejtette, az elhidegülésnek több oka van, többek közt az, hogy a PMP hamis állításokat terjeszt az alakulat adósságairól, ráadásul a PMP tagjai céltalannak érzik a párt jövőjét, miután annak elnöke, Traian Băsescu bejelentette, hogy 2020-ban visszavonul a politikai élettől. Ráadásul a párt hatalmas erőforrásokat mozgósított a Moldovai Köztársasággal való kapcsolat szorosabbá tétele érdekében, és ez a befektetés nem térült meg. Ilyen körülmények között kérdésessé vált a PMP jövője – vélekedett Valeriu Steriu. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »