Miközben Rogán tovább bujkál, a kérdéseinkkel a bűnözők oldalára álltunk

Hiába közszereplő a miniszter úr; Rogán Antalt mostanság egyre elfoglaltabb a nyári uborkaszezon alatt is, egyre nehezebb személyesebb elérni a bulvárlapoknak egykor szívesen nyilatkozó politikai celebet, hiszen nem csak azon a tárgyaláson nem jelent meg, ahol Portik Tamással szembesítették volna, de a meghirdetett programmal ellentétben a Századvég keddi konferenciájára sem ment el. Mi több a hvg.hu szerint a miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter a szerdai kormányülés szünetében úgy tartott sajtótájékoztatót, hogy azt nyilvánosan meg sem hirdették. A jelenlévő újságírók a Vizoviczki-Portik-ügyről kérdezték volna, amire annyit felelt, hogy bűnözők vádjaival nem foglalkozik.

Természetesen nem adjuk fel, igyekszünk más úton is megkapni a válaszokat azokra az érdekfeszítő kérdésekre, melyek az elmúlt hetek fejleményei miatt felmerültek nem csak bennünk, de a közvéleményben is. Szerda délelőtt előbb Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetőjének, röviddel később a Fidesz-frakció szóvivőjének egyéb témában tartott sajtótájékozójára ültünk be, hogy tájékozottabbak legyünk az alábbi kérdésekben:

  • Van -e legalább a Fidesz berkein belül belső vizsgálat annak kiderítésére, hogy Rogán Antal állt -e és amennyiben igen, akkor milyen kapcsolatban maffiázókkal?
  • Ki lehet az a fiatal fideszes politikus, akiről kompromittáló felvétel készült, két hölgy társaságban egy szórakozóhely pincéjében, legalábbis a Vizoviczki-ügy egyik tanúja szerint? A terhelő adattal ez a fideszes politikus befolyásolható vagy zsarolható -e?
  • Voltak -e és maradtak -e bármiféle maffiózóknak emberei a budapesti, fideszes önkormányzatban?
  • Rogán Antal mikor és hol lesz hajlandó ezekben a témákban az újságírók elé állni?

Hiába próbálkoztunk, Halász József magától értetődően kitért a válaszadás elől, de láthatóan meghökkentette őt, hogy hirtelen közvetlenül közelről körbeveszik a kamerák. Megjegyezte, hogy tudtával Kósát is megkérdeztük a témában, az esetet ezek szerint kibeszéltek egymás között. Nem tudjuk azonban azt, hogy Rogánnal egyeztettek -e.

A Fidesz-frakció szóvivője arra emlékeztetett, hogy 2013-as Laborc–Portik találkozókon készült hangfelvétel leirata szerint Portik felajánlotta a titkosszolgálat vezetőjének: terhelő adatokat szerez vagy kreál jobboldali politikusokról. Laborc erre felsorolta, milyen ügyek lehetnek érdekesek:

„Tehát érdekes az, amikor megpróbáljuk befolyásolni a döntéshozókat… kábszerrel, bármivel, akár médiafelülettel, akár kupiba elvinni”

– olvasható a jegyzőkönyvekben. Ez azért érdekes, mert Halász arra nem tért ki, hogy a terhelő adatok megszerzése, a politikusok befolyásolása – kábszerrel vagy akár azzal, hogy elvitték őket kupiba – eredményes lett -e vagy sem? Halász mindenesetre azt mondta, hogy ezekkel a kérdésekkel a bűnözőket szolgáljuk ki, szépen megkért minket tehát – egészen szépen- , hogy ne álljunk a bűnözők oldalára.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »