Mikor egyezett meg Botka és Schulz migránsok befogadásáról?

Mikor egyezett meg Botka és Schulz migránsok befogadásáról?

A Fidesz választ vár Botka Lászlótól, Szeged szocialista polgármesterétől arra a kérdésre, hogy mikor egyezett meg Martin Schulz európai parlamenti (EP) elnökkel migránsok befogadásáról, és “miért titkolta el” ezt a találkozót – közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Botka László / MTI Fotó: Kovács Attila

Az EP német szociáldemokrata elnöke egy szerdai interjúban – amelyben abszurdnak és aljasnak nevezte a magyar kormánynak a kvótareferendumról szóló kezdeményezését – arról is beszélt, hogy vannak Magyarországon olyan települések, amelyek nem utasítják el a menekülteket. Schulz szerint ilyen például Szeged, egy “elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. Németh Szilárd elmondta: egyebek mellett arra kíváncsi, Martin Schulz ígért-e valamit, például brüsszeli karriert, Botka Lászlónak azért cserébe, hogy “Szeged hajlandó (…) befogadni illegális migránsokat”. Szeged melyik területén fogják felépíteni a migránstábort, és ehhez vajon mit fognak szólni a helyiek? – kérdezte a Fidesz alelnöke, aki azt is tudni akarja, hogy a polgármester egyeztetett-e az ügyben a szegediekkel. Németh Szilárd végül azt firtatta, vajon ez az ügy áll-e a hátterében annak, hogy Botka László “nem engedte” a szegedi közgyűlés elé terjeszteni a kötelező betelepítési kvóta elleni fellépésről szóló nyilatkozatot.

A kormánypárti képviselő újságírói kérdésre arról is beszélt, ideje, hogy a parlament tárgyalja azt az alkotmánymódosítási javaslatot, amely alapján a honvédség részt vehetne a magyar emberek megvédésében. Arról is megkérdezték őt, hogy polgári engedetlenséget hirdetett a Tanítanék mozgalom március 30-ára. Németh Szilárd erre úgy reagált, nem gondolja, hogy a magyar tanárok többségének az lenne az elsődleges, hogy “Pukli Istvánnal és Pilz Olivérrel vállaljanak szolidáris közösséget”. “Ezek az urak simán kiszolgálják a hazai ellenzéket” – fogalmazott.

Azzal kapcsolatban, hogy Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényt, a Fidesz politikusa azt mondta, a nok célja – hasonlóan a családok otthonteremtési kedvezményéhez (csok) és az áfacsökkentéshez – kettős: hozzájárulás a gazdaság növekedéséhez, az építőipar beindításához, valamint fontos családpolitikai szerepe is lehet. Szerinte az otthonteremtési csomag minden eleme ki fogja állni az idő próbáját, és meghozza a remélt hasznot.

 

 

MTI

The post Mikor egyezett meg Botka és Schulz migránsok befogadásáról? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »