Miklós Edit kihagyja az olimpiát

Miklós Edit kihagyja az olimpiát

Miklós Edit szombati baleste után operáción esett át. Eztán az alpesi szakág szövetségi kapitánya, Stark Márton ezt közölte: „Editet megműtötték szombat éjjel, az ő és kezelőorvosa elmondása szerint nagyon jól sikerült az operáció. Ami ezen kívül fontos, hogy Editnek jó kedve van, és mi is pozitívak vagyunk a felépülését illetően.

Ami biztos, hogy sajnos kihagyja a februári olimpiát.”

Hírdetés

A magyar szövetség tájékoztatása szerint kezelőorvosa, dr. Christian Schenk azt nyilatkozta, hogy orvosi szempontból Edit folytathatja karrierjét. Ugyanazt a rehabilitációt végig kell csinálni, mint az előző évben. Ismeretes: tavaly januárban súlyos térdsérüléssel járó balesetet szenvedett, ami után augusztusban állt újra lécre.

Miklós Edit Bad Kleinkirchheim az utolsó kaput kihagyva haladt át a célvonalon, hanyatt esett, a hátán többször megpördült, majd percekig mozdulatlanul feküdt a havon. Rövid idő múlva a mentők hordágyra tették és helikopterrel a villachi kórházba szállították.

Stark Márton kora este még reménykedett, hogy nem annyira komoly a baj, hogy Miklós Editnek ki kell hagynia az olimpiát, utóbb azonban kiderült: nem a belső, hanem a keresztszalag szakadt el, ami súlyosabb sérülés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »