Miki egér visszafogott amerikai életérzéssel érkezett meg Kínába

Miki egér visszafogott amerikai életérzéssel érkezett meg Kínába

A helyi párt és állami vezetés részvételével nyitották meg a Kínai Népköztársaság első Disneylandjét. Azt mondják, a sanghaji a legkreatívabb és technológiai megoldásaiban a legkorszerűbb Disney-park az amerikai szórakoztatóipari nagyvállalat eddigi létesítményei közül.

A borongós, esős idő ellenére tízezrek özönlöttek Sanghajba, hogy részt vegyenek Kína első Disneylandjének megnyitóján.

Az első vendéget, aki megváltott jegyével belépett a parkba, újságírók és fotósok hada követte, de a többiek is örömujjongás közepette érkeztek.

A megnyitást jelképező szalagot a Disney vezérigazgatója a kínai miniszterelnök-helyettessel és Sanghaj polgármesterével közösen vágta át. A polgármester azt mondta: azt szeretnék, ha a sanghaji Disneyland bekerülne a világ egyik legkedveltebb úticéljai közé.

A megnyitó ceremónia után megkezdődött a Disney-figurák parádés felvonulása a színpadon és a csodaváros utcáin. Miki egértől és Donald kacsától a mostani rajzfilmsztárokig számos, Kínában is jól ismert karakter mutatkozott be az első látogatóknak.

Kína kultúrájához igazították a parkot

A Disney igyekezett mind tartalmában, mind kivitelezésében a legjobbat nyújtani a világon a hatodik, Ázsiában a harmadik parkjában, amely az építők szerint a legmodernebb lett a világon. A cég azt várja, hogy évi 15 millió látogató vált majd jegyet a sanghaji Disneylandbe.

Az építők igyekeztek az ország kultúrájához igazítani a parkot. Visszafogták az amerikai életérzést és több Kínát varázsoltak a hét négyzetkilométeres parkba.

A látogatók eltévedhetnek a kínai csillagjegyeken alapuló varázskertben, megnézhetik a Tarzan-musicalt kínai akrobatákkal, de leülhetnek a Vándorló hold nevű teaházban is, hogy hagyományos kínai ételeket egyenek.

A jegyárak meglehetősen borsosak: hétköznap csaknem 16 ezer, hétvégén pedig 21 ezer forintnak megfelelő jüant kell fizetni egy belépőért. A meseparkba sok szülő azért viszi el gyerekét, hogy a kicsik mesehősök lehessenek, ez pedig sokaknak minden pénzt megér.

Az öt éven át épült, 1500 milliárd forintos projekt a kínai beruházások egyik legnagyobbika, becslések szerint körülbelül tíz év alatt térül meg. A Disney úgy tekint a sanghaji parkra, mint legnagyobb lehetőségére, amióta 1971-ben megnyitották az első amerikai Disneylandet.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »