Mihók: Szlovákiának minél előbb újra kellene indítani a gazdaságát

Mihók: Szlovákiának minél előbb újra kellene indítani a gazdaságát

„Szlovákiának a megújítási terv keretében legfeljebb öt-hat kiemelt területre kellene összpontosítania, azokra építeni az egyes projekteket, amelyek aztán támogatásban részesülnének”. Erről Peter Mihók a Szlovák Kereskedelmi és Ipari Kamara (SOPK)  elnöke beszélt. Majd kifejtette, hogy a Szlovák Köztársaság Pénzügyi Minisztériuma által kidolgozott, egyelőre munkaterv arról, hogyan használják fel az Európai Uniótól kapott pénzösszegeket és amelyet a sajtóban már közzétettek, túl sok prioritást tartalmaz.

A megújítási tervezetnek pedig az lenne a célja, hogy Szlovákia gazdaságát új realitások irányába terelje, de elsősorban az, hogy a gazdaságot segítse újraindítani.

Hírdetés

„Ez azt jelenti, hogy a gazdaságban azon kellene változtatni, amely már a koronavírus-járvány előtt megszűnt benne működni”– javasolja Peter Mihók.

„A többi Európai Uniós állam is megalkotja a saját tervezetét és projektjeit, így olyan erős versenybe, konkurenciaharcba juthatunk a többi országgal, amelyben a szlovákiai tervek alul maradhatnak” – figyelmeztetett a Szlovák Kereskedelmi és Ipari Kamara elnöke.

(webnoviny.sk/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »