Migránsvédő szutyokszervezetek szerveztek tüntetéseket a “nacionalisták” ellen Európa nagyvárosaiban

Az európai parlamenti választások előtti vasárnap ezrek vonultak fel Európa nagyvárosainak utcáin a nacionalizmus ellen tüntetve. Berlin belvárosában – a szervezők szerint – húszezren vettek részt az “Egy Európa mindenkinek – a te szavazatod a nacionalizmus ellen” mottóval rendezett megmozduláson, míg a rendőrség néhány ezer tüntetőről számolt be.

Tüntetések voltak Frankfurtban, Münchenben, Stuttgartban, Kölnben és Hamburgban is. Frankfurtban a rendvédelmi szervek közlése szerint tizennégyezren vonultak az utcákra. A tüntetésekre a több mint 250 kezdeményezést összefogó “Egy Európa mindenkinek” nevű szövetség szólított fel, amelynek soraiban a bevándorlók jogvédelmével foglalkozó Pro Asyl német civilszervezet ugyanúgy ott van, mint a Greenpeace környezetvédő szervezet vagy az Oxfam nagy-britanniai székhelyű globális segélycsoport.

Hírdetés

A nap folyamán Európa mintegy ötven nagyvárosában szerveztek megmozdulásokat, köztük Bukarestben, Malmöben, Utrechtben és Bécsben. Az osztrák fővárosban a rendőrség szerint 2500-an vettek részt a demonstráción, a szervezők azonban hatezer aktivistáról beszéltek. Megfigyelők arra számítanak, hogy a május 23-26-i európai parlamenti választásokon megerősödnek az Európa-ellenes, populista politikai erők.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »