Migránsozással válaszolt Orbán Viktor a nők elleni erőszak felvetésére

A nők elleni erőszakról szóló isztambuli egyezmény ratifikációját követelte hétfőn az Országgyűlés ülésén Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő. Az Orbán Viktor miniszterelnökhöz intézett azonnali kérdésében arról érdeklődött, hogy igaz-e, amit Németh Szilárd Fidesz-alelnök mondott, és valóban nem ratifikálják az egyezményt, amíg fideszes többség van, vagyis a kormányfő az áldozatok vagy a bűnözők pártján áll?

„A magyar kormány határozottan elutasítja a nők elleni erőszak bármely formáját és elkötelezett a bántalmazás felszámolása mellett” – válaszolta először Orbán, aki arra emlékeztetett, hogy 2013-ban, az ő kormányzásuk alatt önálló tényállás lett a kapcsolati erőszak (először ugyan nem akarták, de némi botrány után megszavazták – a szerk.). A törvény szigorúan bünteti a bántalmazást, sokkal szigorúbban, mint a szocialista kormányok alatt – tette hozzá.

Az MSZP-s képviselő második nekifutásra azzal próbálta szembesíteni a miniszterelnököt, hogy nézett-e már olyan asszony szemébe, akit a férje össze-vissza vert? Aztán elszaladt egy kicsit a ló vele is, mert azt mondta: „az a hímnemű lény, aki bántja a gyengébbet, nem nevezhető férfinak, hanem féregnek a férget pedig el szoktuk taposni”. Bangóné ekkor már úgy fogalmazott: „követeljük az isztambuli egyezmény ratifikálását

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta: a magyar és az európai kultúra egyaránt a nők tiszteletére épít, de most migránsok milliói érkeznek Európába, akik nem tisztelik a nőket és erőszakosak. Ezért azt kérte a képviselőtől: 

Nyújtson segítséget a kormánynak, hogy Magyarországot és Európát a migrációtól megvédhessük, így tehetjük a legtöbbet a nők elleni erőszak ellen.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »