Migránsokra cserélnék a turistákat Mallorcán

Erősödik a turizmus-ellenes hangulat több spanyol tengerparti üdülővárosban is. A helyiek szerint a vendégek tönkreteszik otthonukat, és egyre több helyen jelennek meg “Turisták haza, menekültek gyertek”, illetve a “Terroristák vagytok turisták” – féle falfirkák.

Megszállták a spanyol partokat a D-vitaminra éhes turisták, akik az Iszlám Állam terrorfenyegetései miatt nem mernek Egyiptomba, Tunéziába vagy Törökországba menni.

A turizmus sokat lendít a spanyol gazdaságon, de a Mallorcán élők szerint a pénz nem fontos, ha a vendégek szép lassan tönkreteszik otthonukat – írja az Express.

“Vidámparkot akarnak csinálni a városból”

Mallorcán alig lehet létezni a mindenhol nyüzsgő turistáktól – mondta a lapnak egy helyi lakos, aki szerint rengeteg nehézséget okoz a hatalmas tömeg. Nem tudnak közlekedni, nem tudnak rendesen aludni, az egész életüket felborítja a vendégek megérkezése – panaszkodott.

Még a kisebb, szűk utcák is zsúfoltak turistaszezon idején, így egyre több helybéli dönt úgy, hogy elhagyja otthonát az elviselhetetlen zaj és a tömeg miatt.

Vidámparkot akarnak csinálni a városunkból, amit ki-be tudnak kapcsolni – panaszkodott a Luis Clar, a mallorcai lakosok szövetségének vezetője.

A nyári szezon kezdetével megtiltották a parkolást a szioget fővárosa Palma központjában, mivel a hatóságok úgy gondolják, hogy a kocsik rontanak a város turisztikai látványán, azt szeretnék, ha a fizető vendégek azt kapnák, amiért fizettek: a tökéletes nyaralást mediterrán környezettel.

Szükség lesz a türelemre 

A zavaró turisták kizavarása mellett ugyanakkor másokat szívesen beengednének. Spanyolország 17 ezer szíriai menekültet fogadna be – teszi hozzá a lap.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »