Migránsokat mentett ki a marokkói parti őrség

A marokkói parti őrség ötvenkilenc afrikai migránst mentett ki a Földközi-tengeren – közölte az észak-afrikai ország csütörtökön. Közlésük szerint a menedékkérők vészhelyzetbe került csónakját az északi fekvésű Nador városának partjai előtt találták meg.

A migránsokat sikerült idejében kimenteni a járműről, amely a mentési műveletet követően nem sokkal elsüllyedt. Az utóbbi hónapokban Marokkóban jelentősen megnőtt az illegális átkelési próbálkozások száma. A marokkói kormány szerint az idei évben augusztusig bezárólag a biztonsági szolgálatok legkevesebb 54 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel, összehasonlítva a tavalyi évben regisztrált 39 ezer esettel.

Hírdetés

Az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségének (Frontex) legfrissebb jelentése szerint három hónapja Spanyolország számít a legfőbb belépési pontnak az EU területére, mióta Olaszország lezárta kikötőit a mentőhajók előtt. Marokkót mindössze néhány kilométer választja el Spanyolország déli részétől, ezen felül az észak-afrikai országban található két spanyol enklávé is, Ceuta és Melilla.

Hetekkel ezelőtt egy migránsokkal teli csónakra lőtt a marokkói haditengerészet egyik hadihajója.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »