Migránsok vonattal próbálták áttörni a határzárat

Migránsok vonattal próbálták áttörni a határzárat

Könny­gázt és ká­bító grá­ná­to­kat ve­tet­tek be mig­rán­sok ellen a görög-ma­ce­dón ha­tá­ron. A me­ne­kül­tek egy vas­úti ko­csit tolva akar­ták át­törni a ha­tár­zá­rat.

Fotó: mti

Este fél 9 körül kezdődött a migránsok tiltakozása a görög-macedón határon, a több száz fős csoport kövekkel kezdte dobálni a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak. A tömeg megpróbált egy üres vasúti vagont is áttolni azon a helyen, ahola rendőrségi buszok eltorlaszolják a síneket, hogy a bevándorlók ne jussanak el a macedón határon található kapuhoz

Jelenleg 9 200 ember tartózkodik a táborban, azonban kiderült, nem pontosak a görög hatóságok becslései, éppen ezért tervezik az összes, Görögországban tartózkodó migráns nyilvántartásba vételét május 30-tól a következő fél évben.

A görög rendőrség többnyire tétlenül szemléli az összecsapásokat – szögezte le az MR1 Kossuth Rádió tudósítója. Az összecsapásra is akkor került sor, amikor a migránsok az egyenruhások ellen fordultak, azonban nem jellemző, hogy beleszólnának a különböző migránscsoportok konfliktusaiba.

Forrás: Ripost.hu

 

The post Migránsok vonattal próbálták áttörni a határzárat appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »