Migránsok tüntettek Svédországban

A menekültügyi szabályok szigorítása ellen tiltakoztak. A 9,8 milliós Svédország tavaly 163 ezer menekültet fogadott be, a lakosság számához viszonyítva a legtöbbet Európában.

Több száz migráns tüntetett a menekültügyi szabályok július 20-tól életbe léptetett szigorítása ellen szerdán a svéd főváros, Stockholm főterén, a parlament épülete előtt. Az SVT tévéadó beszámolója szerint a tiltakozók az tervezik, hogy csütörtökön is a törvényhozás épülete előtt maradnak.

Az új szabályozás értelmében a svéd hatóságok a következő három évben csak ideiglenes tartózkodási engedélyeket adhatnak ki a menekülteknek, illetve a családegyesítést is korlátozzák.

A szabályozás alól kivételt képeznek az uniós tagállamok között kvóták alapján elosztott menedékkérők. A javaslatot a 349 tagú svéd törvényhozás 240 képviselője támogatta 45 ellenében.

A szigorítás július 20-án lépett hatályba, és mindazokra vonatkozik, akik 2015. november 24-ét követően adták be menedékkérelmüket Svédországban. Emberjogi szervezetek élesen bírálták az új menekültügyi szabályozást. A 9,8 milliós Svédország tavaly 163 ezer menekültet fogadott be, a lakosság számához viszonyítva a legtöbbet Európában.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Székekkel verték egymást a migránsok Németországban (videó)Migránsok gyújtogattak Franciaországban”A migránsok befogadásával barbár támadások táptalaját teremtenénk meg a Cseh Köztársaság területén”Rovatok: KülföldTelepülés: Európai UnióCímkék: Svédország, menekültválság, menekültek, tüntetés, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »