Migránsok támadtak két 16 éves szabadkaira

Migránsok támadtak két 16 éves szabadkaira

A múlt héten Szabadka központjában három migráns két 16 éves fiatalra támadt rá. S.S. és D.S. megpróbált segíteni a migránsoknak a szálláskeresésben.

A fiatalok a Raichle Ferenc parkban gyülekeztek este 9 óra körül, amikor három migráns azt kérdezte tőlük, hogy hol tudnának éjszakázni. A két fiú megpróbálta nekik elmagyarázni, hogy hol találják meg a Patria Hotelt, de mivel a migránsok nem értették meg őket, ezért elindultak velük a hotel felé, mesélte az egyik 17 éves lány, aki a helyszínen volt.

Az egyik fiú út közben lehajolt bekötni a cipőjét, és ekkor az egyik migráns megvágta egy késsel a fejét és a fülét. A sérült fiút azonnal kórházba szállították, a másik fiút pedig a rendőrség hallgatta ki.

Az eset miatt a fiatalok már nem a megszokott helyen gyülekeznek, és elmondásuk szerint nem érzik magukat biztonságban a városukban, írja a Subotica.com portál.

A portálnak nyilatkozó lány elmondta azt is, hogy az eset után pár nappal látni vélték a migránsokat a város központjában, ami azt jelenti, hogy az ügynek nem lett következménye.

A rendőrség megerősítette a támadásról szóló hírt, a migránsokat viszont még nem sikerült azonosítani, azonban a közlemény szerint megtesznek minden szükséges intézkedést az eset mielőbbi felderítése érdekében.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »