Migránsok ragadtak a drótkerítés tetején

Több mint 150 bevándorló ragadt fent Spanyolország észak-afrikai enklávéjának határmenti kerítésén még szombaton. A csapat Ceután keresztül próbált bejutni az Európai Unió területére, de a spanyol határőrök meghiúsították tervüket és darukkal szedték le őket a hat méteres drótkerítésről.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR)  is felfigyelt a drótkerítésen gubbasztó bevándorló férfiakból álló csoportra, akik kínok közepette, de órákon keresztül üldögéltek a határnál. A szervezet arra figyelmeztette a spanyol kormányt, hogy a határőrség nem viselkedhet erőszakosan a kerítésen ülő bevándorlókkal.

Sok embert végül csak daruval lehetett leszedni a kerítésről, sokak belegabalyodtak a tetőre felhelyezett drótokba. Öten kórházba kerültek, olyan mélyen beléjük vágott a szögesdrót – írta aThe Local.

Kerítésmászás az enklávéknál

Ceuta egy a marokkói spanyol enklávék közül: az afrikai országba ékelődik, de még Spanyolországhoz tartozik.

A másik ilyen enklávé Melilla, melyet utoljára Donald Trump reklámozott fals módon kampányfilmjében. A felvételen látható marokkói migránsokat mexikóiként akarta feltüntetni, de csúnyán lebukott.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »