Migránsok jelentek meg Cerednél, a Medvesalja közelében

Migránsok jelentek meg Cerednél, a Medvesalja közelében

A magyarországi Cered község tájékoztatása szerint a település határában egy illegális, 20-25 főből álló, 20 és 50 év közötti férfiak alkotta migránscsoportot tartóztatott föl a rendőrség. A csoport tagjai az erdőbe menekültek, nagy erővel keresik őket.

 

A szomszédos Zabar és Szilaspogony polgármesterei is hasonló felhívást tettek közzé a községek közösségi oldalain.

 

Helyi beszámolók szerint Nógrád megye az elmúlt napokban egyre nagyobb intenzitással jelenik meg az embercsempészek útvonalaként a rendőrségi hírekben. Múlt héten szerdán a megye különböző pontjain fogták el azt a négy külföldi férfit, akik a gyanú szerint embercsempészként összesen mintegy 60 személy illegális határátlépéséhez nyújtottak segítséget. Pénteken délelőtt egy magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit fogtak el Szécsény közelében, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

 

Hírdetés

Az esetek nyugtalanságra adnak okot az országhatár szlovák oldalán is. Mivel Cered község katasztere határos a Medvesalja községeivel, célszerű felhívni a lakosság figyelmét annak veszélyére, hogy a szökésben levő migránsokkal találkozhatnak a határ szlovák oldalán levő erdőkben, vagy akár a községek belterületén is.

 

Aki ilyen találkozásokba fut, vagy gyanús esetet észlel, az értesülését azonnal jelezze a hatóságoknak.

 

 

Mede Géza

fotó a szerző felvétele


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »