Migránsok gyújtottak fel egy házat a boszniai Bihácson

Ismét megkérték a hatóságok az embereket Boszniában, hogy azonnal jelentsék, ha migránsokat látnak az utcákon – így akarják visszaszorítani a bűncselekményeket. Az utóbbi időben sokat romlott a közbiztonság azokon a területeken, ahol sok a bevándorló, és rengeteg a tűz is. A migránsok ugyanis gyakran tüzet raknak, amit később nem oltanak el, a lángok pedig átterjednek az épületekre is – hangzott el az M1 Híradójában.

Migránsok gyújtottak fel egy házat hétfő délután a boszniai Bihácson. A tulajdonos nem volt otthon, a barátai értesítették a tűzesetről. „Mire ideértem már itt volt a rendőrség és a tűzoltók is dolgoztak. Nem értem ezt az egészet” – mondta a Híradóban a tulajdonos.

A berendezésből csak üszkös romok maradtak, a tulajdonos egyelőre megbecsülni sem tudja, mekkora a kár. „Befogadtam, etettem, öltöztettem és orvoshoz vittem őket” – mondta a károsult a műsorban.

Hírdetés

Az elmúlt hetekben több hasonló tűzeset volt a környéken. A helybéliek szerint sok migráns egyszerűen átmászik a kerítéseken és a kertekben rak tüzet. Az eloltásról azonban nem gondoskodnak.

A környéken egyre több a betörés is. A helyiek azt mondják: a migránsok csoportokba verődve járkálnak, nappal feltérképezik a terepet és megnézik, melyik házba törhetnek be sötétedés után. Sok bihácsi úgy érzi, a helyiek elvesztették a városukat, többen az utcára sem mernek kimenni.

A Híradóban elmondták: jelenleg több ezer migráns tartózkodik Bosznia-Hercegovinában. Szakértők szerint a kedvezőbbre forduló időjárás miatt megint nagyobb bevándorlási hullám várható. A rendőrség arra kéri a lakosokat, hogy azonnal jelentsék, ha migránsokat látnak. Az is aggasztó lehet, hogy az újonnan érkezők közül többen nem is akarnak továbbmenni Boszniából.

Közben a boszniai Szerb Köztársaság vezetése egyértelművé tette: nem akarják befogadni a migránsokat, és nem is kérnek semmiféle támogatást az EU-tól.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »