Migránsbűnöző támadt rá polgármesterre Kelénpataknál

Támadás érte a Fertő-tó közelében található Kelénpatak (Klingenbach) polgármesterét, egy „menedékkérő” megrongálta a szocialista politikus járművét is.

Burgenlandban, a határon egyre rosszabb a helyzet – írja a Heute.

„Majdnem egy éve kongatjuk a vészharangot és felszólítjuk Karl Nehammer belügyminisztert, hogy cselekedjen, de semmi sem történt. Sajnos a burgenlandi határon kialakult helyzetnek még eszkalálódnia kell ahhoz, hogy a belügyminiszter remélhetőleg reagáljon” – mondta Roland Fürst, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) tartományi vezetője.

Richard Frank polgármestert, az SPÖ politikusát sokkolta a vele történt eset. Azt mondta, az illegális bevándorló azért akarta megállítani az autóját, hogy cigarettát kérjen.

Hírdetés

Elmondta, hogy a „férfi” láthatóan ittas volt, majd egy mankóval nekiesett az autójának és komoly károkat okozott benne.

A polgármester hívta a rendőröket, akik letartóztatták a „férfit”, majd kórházba szállították.

A 20 és 30 év közötti marokkói „menedékkérő” a kelénpataki menekültközpontban lakott az incidensig. Richard Frank felszólította a belügyminisztert, hogy garantálja az állampolgárok biztonságát, ellenkező esetben – úgy vélte – a menekültközpontot be kell zárni.

A politikus szerint a helyzet tűrhetetlen, a nők és a gyerekek már nem mernek kimenni az utcára sötétedéskor Burgenlandban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »