Migrációs válsághelyzetet hirdettek az egész ország területére

Migrációs válsághelyzetet hirdettek az egész ország területére

Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette, hogy a környező országokban bejelentett határzárak miatt Magyarországon migrációs válsághelyzetet hirdettek ki.

Pintér Sándor / mti

Szlovénia, Horvátország és Szerbia ma 0 órától a schengeni elvárások szerint engedi csak be a határához érkezőket, vagyis mindenkinek érvényes útlevéllel, vízummal kell rendelkeznie – mondta Pintér Sándor, belügyminiszter. Nem tudni, hogy az érintett országokban feltorlódott mintegy tízezer illegális migránsban milyen reakciókat váltanak ki ezek a döntések, ezért a kormány úgy döntött, hogy  az egész ország területére kihirdetik a migrációs válsághelyzetet.

Reményeink szerint nem jönnek át többen a zöldhatáron, mint eddig – mondta Pintér Sándor, belügyminiszter. A migrációs válsághelyzet a határok megerősítését jelenti élő erővel, illetve a határvédelemhez további utakat építenek, ahol erre szükség van és egyes szakaszokon lámpával világítják meg a zöldhatárt.

Jelenleg Románia irányából nem érkeznek illegális migránsok, de felkészültünk arra, hogy ha ez bekövetkezik, tíz napon belül kerítést építhessünk a magyar-román határra – mondta Pintér Sándor, akinek román kollégája ígéretet tett arra, hogy országából nem érkeznek majd illegális migránsok Magyarországra.

A honvédségtől 1500 embert vezényelnek át a határvédelemhez. Rajtuk kívül a határ menti megyék rendőri akciócsoportjai teljesítenek majd megerősített szolgálatot a határon – közölte a belügyminiszter.

Az Origo kérdésére, hogy mennyibe kerül a határvédelem megerősítése, Pintér Sándor úgy válaszolt, hogy a humán erőforrás költségei szerepelnek a költségvetésben, az plusz forrást nem igényel, viszont 7,3 milliárd forintot jelentenek majd az útépítések. Ennek a forrását még elő kell teremteni.

 

Forrás: Origo.hu

The post Migrációs válsághelyzetet hirdettek az egész ország területére appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »