Migrációs nagyüzem Budapesten a pénteki brüsszeli csúcs előtt

Migrációs nagyüzem Budapesten a pénteki brüsszeli csúcs előtt

Orbán Viktor találkozott Vaclav Klaus volt cseh elnökkel, aki társszerzője a Népvándorlás címen megjelent kötetnek. A megbeszélésen áttekintették az európai politika napirendjén lévő legfontosabb ügyeket, és megállapították: a 2015 óta zajló tömeges népvándorlás aláaknázza az Európában kifejlődött társadalmi és kulturális struktúrákat. 

 

A miniszterelnök fogadta a zömmel kurdok lakta Erbil püspökét. A tárgyaláson elhangzott, hogy Magyarország nem a nagy nemzetközi szervezeteken keresztül segít, hanem közvetlenül a bajban lévő közösségeket támogatja: iskolákat újít fel és kórházakat segít.

A harmadik vendég az ausztrál külügyminiszter volt. Ausztrália az illegális bevándorlókat szállító hajókat nem engedi be, hanem visszafordítja azokat. A magyar kormány szerint ugyanígy kellene fellépni az embercsempészekkel szemben a Földközi-tengeren is.

„Hamarosan indulok Brüsszelbe, holnap miniszterelnöki csúcs. Mindannyian tudjuk, Brüsszelben az a nóta járja, hogy a migárció jó dolog, és azt támogatni kell, mi magyarok ezt egészen másképp gondoljuk. A migrációval szemben nekünk szövetségesekre van szükségünk, nemcsak itthon Magyarországon, hanem a nemzetközi térben is” – üzente Facebook-oldalán Orbán Viktor.

Egymásnak adták a kilincset Orbánnál


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »