Miért olvassák inkább a mi portálunkat, mint a sajátjukat?

Olvasom a Mazsihisz közleményét a sokak által oly szeretett „Népszabi” megszűnéséről. Merthogy a Síp utcában is bánatkönnyeket ejtenek emiatt: „Fájlaljuk, hogy Magyarország egyik legfontosabb újságja, a Népszabadság befejezi működését. Ugyanígy fájlalnánk, ha ez bármelyik más értékhordozó, színvonalas orgánummal történne meg, legyen bár konzervatív, liberális, bal- vagy jobboldali világnézetű.”

Magyar Menedék - Tepe

Nos, számos konzervatív, jobboldali világnézetű orgánum szűnt már meg az elmúlt időkben. Mégsem hallottam, hogy a Mazsihisz fájlalta volna.

Hogy, hogy nem, egy klasszikus vicc jutott az eszembe a közleményről. Íme:

– Te Grün, neked elment az eszed? Miért a Hunhírt olvasod? – Figyelj, Kohn! A mi portáljainkon mást sem találok, minthogy növekszik az antiszemitizmus, kiszorítják és megalázzák a zsidókat. A Hunhíren viszont azt, hogy mienk minden hatalom, kezünkben a pénz, a média, az ipar. Hát nem jobb egy olyan portált olvasni, ami csupa jó hírt közöl?

Valóban tény, hogy a balliberális olvasótábort inkább érdekli a másik oldal véleménye, mint a sajátjáé. Ilyetén a Népszabi-sirató aligha más, mint porhintés. Például antikváriumi árveréseken sem Bucharin-brosúráért versengenek, hanem Mein Kampf-ért. Nyilván nem véletlenül.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »