Miért nincs Férfiak40 program?

Miért nincs Férfiak40 program?

Családellenesnek nevezte Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár közlése szerint a kormány nem támogatja azt, hogy negyven ledolgozott év után a férfiak a nőkhöz hasonlóan nyugdíjba vonulhassanak.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ha a Fidesz szerint nincs létjogosultsága a Férfiak40 programnak, akkor a Fidesz szerint nincs létjogosultságuk a nyugdíjas férfiaknak sem. A férfiak háromötöde adót, járulékot fizet ugyan, de nyugdíjat már nem kap, mert előbb hal meg annál – tette hozzá. Mint mondta, ha a kormánypárt meg akarja takarítani ezen férfiak nyugdíját, akkor „ki kell jelenteni, hogy a Fidesz koalíciós partnere maga a halál”, és egyszerre veszi el a pénzt és az életet „azoktól, akiket halálra dolgoztatnak, halálukig adóztatnak”.

Hírdetés

Jakab Péter szerint a Férfiak40 program bevezetése évi 150-160 milliárd forintnyi költséggel járna, miközben – mint mondta – egyes források szerint csak a túlárazott közbeszerzésekre ennek az összegnek a duplája megy el.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »