Miért kérte be az ügyészség a Rogán Antalra nézve kínos felvételeket?

A Központi Nyomozó Főügyészség kedden döntött arról, hogy megindítja-e Rogán Antallal szemben a nyomozást. A Belváros volt polgármesterét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda jelenlegi vezetőjét, Portik Tamás azzal vádolta meg, hogy tízmillió forintnyi kenőpénzt vett át egy ingatlanügylet kapcsán. Az ügyészség ugyan meghozta a döntést, csakhogy ezt csupán azután hajlandóak elárulni, ha már az érintetteket kiértesítették.

Emlékezetes, Vizoviczki László egykori bizalmasa, perének negyedrendű vádlottja azt állította, hogy Rogán Antal még polgármesterként négymillió forint kenőpénzt vett át a diszkócsászártól különböző, V. kerületi teraszok megnyitásának engedélyezéséért. A Központi Nyomozó Főügyészség ezzel kapcsolatban kedden levelet küldött az N1 TV főszerkesztőjének, ebben az ominózus felvételek átadását követelték. Ám az is kiderült, hogy többek között vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés ügyében folytatnak nyomozást. Elképzelhető, hogy ez az ügy is Rogán Antalhoz köthető?

Furcsának tartjuk, hogy az ügyészég az N1 TV-től kérte be a felvételeket. Ha ugyanis valóban nyomozást folytatnak, akkor bármikor kihallgathatnák a nyilatkozatot tevő személyt, hiszen pontosan tudják, kiről van szó. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a Vizoviczki-ügy nyomozásakor miért nem vették jegyzőkönyvbe a kormánypárti politikusokra tett terhelő vallomásokat. Lehetséges, hogy a felvételek bekérésével az ügyészség csupán arra kíváncsi, milyen bizonyítékok és dokumentumom állnak még az N1 TV rendelkezésére?

A Jobbik reméli, hogy ha a nyomozó hatóságok kérni fogják Rogán Antal mentelmi jogának felfüggesztését, a fideszes országgyűlési képviselők nem fogják ezt megakadályozni. Amennyiben a Jobbik a választók bizalmából kormányzati megbízást kap, úgy a hasonló, korrupcióval kapcsolatos nyomozásokat a hatóságok pártfüggetlenül fogják lefolytatni.

Szilágyi György országgyűlési képviselő


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »