Miért fontos a történelemről beszélni?

Miért fontos a történelemről beszélni?

Az eltörléskultúra fő stratégiai célja, hogy megfossza múltjától a Nyugat társadalmát. A woke propagandagépezet fejébe vette, hogy a Nyugatnak szégyenkeznie kelljen múltjáért.

Hírdetés

Első pillantásra úgy fest, mintha a történelemoktatásról zajlana valamilyen, csak a bennfenteseket érdeklő vita. Amikor azonban a Wisconsini Egyetemen eretnekvadász huligánok megalázták James H. Sweet történészprofesszort, az Amerikai Történettudományi Társaság (AHA) elnökét, ország-világ láthatta, mi múlik azon, hogyan látjuk történelmünket.

Sweet azért tette ki magát ellenséges tűznek, mert arról elmélkedett, hogyan terjed az egyetemi oktatásban a „jelenelvűség”. Ez az irányzat úgy tekint a múlt eseményeire, mintha ma történnének. Mintegy visszafelé olvasva a történelmet, megpróbálja felfedezni benne mindazt, amit elfogadhatatlannak tart a mában. Ez a történetszemlélet nagyon is erőteljes kulturális irányzatot képvisel, amely elítéli a múltat, amiért nem felel meg a mai woke elit értékeinek. Egészen az ókorig visszavetíti ezeket az értékeket, ezzel megszüntetve az időt: múlt és jelen között nincs különbség.


Forrás:latoszogblog.hu
Tovább a cikkre »