Mick Schumachernek mintha kissé nagy étvágya lenne

Mick Schumachernek mintha kissé nagy étvágya lenne

Hamarosan megdöntheti apja egy fontos csúcsát az F1-ben Lewis Hamilton, de a dicsőséget ő maga szerezné vissza a családnak.

Lewis Hamilton még meg sem döntötte a futamgyőzelmek rekordját, Mick Schumacher már most azt tűzte ki célul, hogy megjavítja a csúcsát, amikor bekerül a Forma-1-be.

A címvédő, és az összetettben a jelenlegi szezonban is vezető 35 éves Hamilton a legutóbbi, Toszkán Nagydíjon pályafutása kilencvenedik sikerét aratta, így már csak egy hiányzik neki ahhoz, hogy beérje a legendás, hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher – Mick édesapja – 91 sikert számláló rekordját.

Ezt akár már vasárnap Szocsiban, az Orosz Nagydíjon megteheti.

“Az egyik mondat, amelyet apámtól mindig hallottam, a következő volt: a rekordokat meg kell dönteni. Mindenkinek ez a célja ebben a sportágban”

Hírdetés

– mondta a Forma-2 pontversenyét vezető 21 éves Mick Schumacher.

Hozzátette, a hatszoros világbajnok Hamilton nagyszerű sorozattal büszkélkedhet, ami jót tesz a sportnak, de ha majd bekerül a Forma-1-be, szeretné megjavítani a csúcsát.

Michael Schumacher 2006-ban Kínában szerezte meg utolsó győzelmét. Egy síbalesetben 2013-ban súlyos fejsérüléseket szenvedett, azóta nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

Hamilton az edzéselsőségek, a dobogós helyezések és a pontok tekintetében már túlszárnyalta őt.

A brit versenyző úgy fogalmazott, nem tudja megmondani, mit érez majd, illetve mit fog jelenteni számára a csúcsdöntés. A német Sebastian Vettel közölte, egyrészt szomorú lesz, mert Michael Schumacher még mindig a példaképe, másrészt nagyon örülni fog Hamilton sikerének.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »