Micheliszt büntette a legjobban az FIA

Az FIA Fellebbviteli Bírósága meghozta döntését a túraautó-világbajnokságon eddig remeklő Honda padlólemezével kapcsolatban. A gyári csapat pilótái felemás ítéletnek örülhettek, ugyanis amíg a Hungaroringen szerzett pontjaikat visszakapták, addig a marokkói futamokon szerzett egységeket elvették tőlük. Ezzel Michelisz Norbert járt a legrosszabbul.

Maga az ügy a magyar versenyen robbant ki, majd a német futamon folytatódott. Az FIA felügyelői a magyar versenyhétvégén hosszabb vizsgálódás után ugyan szabályosnak ítélték a Honda által használt padlólemezeket, de ugyanezen alkatrészeket a következő, németországi viadalon már szabálytalannak mondták ki, így a csapat és három pilótájának, illetve a szintén a japán márkával versenyző Ficza Ferencnek (Zengő Motorsport) törölték a hungaroringi és marokkói eredményeit.

A Honda fellebbezett, és az FIA Fellebbviteli Bírósága felemás és kissé érthetetlen ítélettel zárta le az ügyet:a Honda a magyarországi eredményeket megtarthatja, a marokkóiakat viszont elveszti. Ez súlyosan érintette a japán márkát, ugyanis ezzel a döntéssel rengeteg pontot veszítettek, hiszen pilótáik Marrakeshben előbb a negyedik, ötödik, hatodik (Thiago Monteiro, Michelisz Norbert, Rob Huff), a főversenyen pedig egy első, második, harmadik (Huff, Michelisz, Monteiro) helyen végeztek. Külön bosszús lehet Michelisz Norbert, ugyanis ő a Hungaroringen mindössze két ponttal zárt, így ő lett az igazi vesztese a döntésnek, hiszen összetettben visszacsúszott az ötödik helyre, 121 pont a hátránya az élen álló Lópezhez képest.

– Elfogadjuk a döntést, de meglep bennünket, és ismét szeretnénk kihangsúlyozni, hogy minden esetben jóhiszeműen jártunk el, és továbbra is szilárdan hisszük, hogy a Honda Civic WTCC valamennyi alkatrésze megfelel az FIA Túraautó Világbajnokság technikai előírásainak – olvasható a Honda közleményében.

Michelisz nagyon sajnálja az FIA döntését, de bízik abban, hogy a hátralévő hét versenyhétvégén képesek lesznek a lehető legjobbat kihozni magukból.

– Nagyon sajnálom a döntést, hiszen sok pontot veszítettem. Ám a célom, az összetett második hely még nem úszott el, és bízom benne, hogy az előttünk álló hét versenyhétvégén képes leszek a győzelemért harcolni. Már most Moszkvában is bebizonyítanám, igenis versenyképesek vagyunk a Citroenek ellen is – írta ki közösségi oldalára a Moszkvában szereplő Michelisz.

Mindenesetre eddig minden Norbi reményeit támasztja alá, hiszen a moszkvai versenyhétvégén remekeltek a Hondák: a tesztnapon Monteiro nyert Michelisz és Huff előtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »